Pardus 20.0 icin istek - Deepin Desktop

Merhaba arkadaşlar,

Pardus 20.0 icin XFCE nin yaninda güzel ve modern tasarimli bir Deepin Desktop pardus olsa güzel olmazmi? Bence bu yoldan gidilmesinin Pardusu tüm Türkiyeye kazandirmak acisindam daha doğru olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

3 Beğeni

Merhaba @Bilo35x abi. Pardus 21 için varsayılan arayüz seçimi yapılmamış. Pardus Sürüm Yönetimi takviminden takip edebilirsiniz.

Talebinizi Service Desk adresinden hesap oluşturup talebinizi iletebilirsiniz.

1 Beğeni

Deepin çinlilerin degil mi? Evet güzel gözüküyor ama kim bilir kaynak kodu ne gizliyor?

2 Beğeni

Gnome da cok guzel bir masaustu ortami ama biraz on ayar istiyor. Kendin biraz kurcala ya da sunu bir yukle dene.

[Proje] Pardus için Son Kullanıcı Yama uygulamamız

3 Beğeni

Orası öyle de, GNOME ve XFCE Amerikalıların, KDE Almanların. Kime güveneceksin😂

3 Beğeni

Deepin görsel açıdan çok güzel duruyor. Şahsen ben gnome den daha çok beğendim. Sistemin daha da yerelleşmesi açısından kendi alternatifimizi uzun vadede devreye koymak zorundayız kanaatindeyim. Ayrıca Pardus ve yerel sanayi içerisinde sözleşme imzalanıp baştan parduslu bilgisayarlarla donanım sorunlarını da büyük ölçüde çözüme kavuşturabiliriz şu anda linux için ekran kartı vb driver kurmak işkence bir çok anlamda.

3 Beğeni

Hehehehe :smiley: :smiley: evet ama Gnome ve XFCE 100% opensource deepin vallah bilmem yani ama cok güzel gözüküyor bende cok düsündüm kullanmayi ama Gnome ve XFCE 10 nummara :smiley: :+1:

2 Beğeni

Benim için Pardus=KDE
Yeni sürümde KDE kesinlikle olmalı. Pardus KDE masaüstü ile tanındı. KDE hem görsellik hem işlevsellik olarak iyi bir seçenek. Üstelik kaynak tüketimi xfce den farklı değil.

6 Beğeni

Öyle bir ISO çıkarırlar mı bilmiyorum ama tıpkı KDE’de olduğu gibi paket deposuna koysalar güzel olur. İsteyen APT ile hızlıca indirip kurabilir.
Ayrıca sıradaki ana sürümün numarası 21 olacak diye biliyorum.

1 Beğeni

Yani benim düşüncem şu yanda. Türkiyede herkezin pardusu kullanmasinicin 3 Temel şeyin olmasi lagzim.

1.) Ekran yüzünün tasarim güzel, pratik ve kolay kulanişli olmasi lagzim. Ve ayar gerektirmeden hazir gelmesi lağzim.

2.) Satin alinan bilgisayarlarda hazir kurulup gelmesi lağzim, ayni Windows veya Mac OS gibi.

3.) Terminal kullanimi gerektirmeden, herkesin kolayca program veya applikasyon yükleyip kaldirabilmesin lağzim. Evet Bence Pardus Store bu konuda iyi bir iş, fakat kullanilan paketlerin coğu güncel paketler değil. Ve cok fazla program da yok. Ve daha kaliteli büyük ve güzel bir ecosystem lagzim pardusa.

Pardus ailesi ve kullanicilari olarak bu üc sorunun cözersek inaniyorum ki birseysel kullanilan Bilgisayarlarda 60% Pardus Kullanimini 3 Sene icinde gercekleştire biliriz. Tabi bu üc sorunu da cözmemiz lagzim

4 Beğeni

2’nciyi yapmamız zorlu olabilir ama 1 ve 3’üncüyü topluluk olarak yapabiliriz bence. Forum üzerinden iletişim kurup, GitHub ve acikkaynak.gov.tr üzerinden özgür uygulamalar ve yamalar geliştirerek bu açıkları kapatabiliriz. Ayar gerektirmeme noktası da zorlayıcı olur ama sadece birkaç DEB paketi yükleme noktasına getirebiliriz.

1 Beğeni

Farklılık iyidir ama

Aynı işi yapan uygulamalardan hangisi daha az ram harcıyorsa hangisi diskte az yer kaplıyorsa onu seçerim.

xfce den memnunum.

pardus xfce debian xfce ye göre daha fazla ram harcadığı için kullanamıyorum.

Bilgisayarın güçlü olmadığı için istemiyorsun diyeceksiniz alakası yok.

Uygulamaların boyutlarını ne kadar ram harcadıklarını programcılar artık önemsemiyorlar.

1 Beğeni

Aslında önemsiyorlar fakat rami her zaman konsollar belirler ps4 8 gb ram di ondan sonra pc oyunları ve profesyonel uygulamalar min 8 gb istedi önümüzdeki yıl çıkacak konsolda 16 gb ram olucak ve bu pc oyunları ve profesyonel uygulamalar min 16 gb ram isteyecek durum bu çünkü oyunlar ilk konsollara daha sonra pc’ye optimize edilir.

2 Beğeni

Vallah benim imkanim olur ise ben türkiyede Pardus ve Baska linuxlu bilgisayar satmayi düsünüyorum. Bunun bütün temellerini ögrendim. Belki bir crowdfund baslatirim ama bilmiyorum yeterince destek gelir mi. Zamaninda Caspere bile basvurudm ama onlardan cevap bile gelmedi ama baska bir yerden cevap geldi arkadaslar ile tekrar irtibata gececegim :smiley:

3 Beğeni

Yeni bilgisayarlarin artik ram sorunu yok bence. Zaten 8 veya 16 gb ram dan aşaği bilgisayar alan, kendine eziyet etmiş olur.

1 Beğeni

Ve buda Bence cok önemli Gnu License gibi kendi ve milli bir Acik kaynakli yazilim lisansi lağzim. Ben niye ürettim fikir veya yazlimimi milli değildi elin gavurunun lisansindan Piyasaya sunayim?

Bence MIT lisansı gibi aşırı basit lisanslara denk lisanslarla başlayabiliriz. İki şeye ihtiyaç var: teknoloji okuryazarı gönüllü hukukçular ve bu yapılanları yayabileceğimiz bir ortam. Pardus Forumu ikinciyi karşılıyor. Eğer aramızda bu işe gönüllü hukukçular varsa, T.C. kanunlarına uyumlu ve yabancı özgür yazılım lisanslarına denk lisanslar yapılabilir. İletişimi forumdan ve GitHub, AKKP vb. üzerinden kurabiliriz.

2 Beğeni

Eğer sosyal medyada az da olsa ses getirmeyi başarabilirseniz kitle fonlama ile ihtiyacınızı karşılayabileceğinizi düşünüyorum.
Karşılaşacağınız en büyük sorun troller olacaktır. Pardus’un uzun dönem desteği biten sürümlerini deneyip, bugünkü son sürümlerini karalayan çok insan var.

3 Beğeni

Tabi ki KDE olmalı .

3 Beğeni

Yusuf Bey, sosyal medyanin aslinda hic sorun teskil edecegini sanmam :smiley: benim bir tek problemim dilimin dönmemesi :smiley: Youtube de kanalimdan anlayabileceginiz gibi ben gavur memlekete dogup uzun zaman yasadigimdan dolayi cok ama cok güclü bir yabanci sivem var maalesef, hehehe :smiley: Troller sorun degil, politik olmadigi takdirde trollerle karsilasmanin bir altin kurali var, “dont feed the trolls” :smiley: O bahsetiginiz kara cahiller linuxun yani pardusun ve bütün öbür diger linuxlerin bilisim dünyasinin gelecegini oldugunu bilmezler ki :smiley: Windows bile boyun egdi Windows Subsystem for Linux :smiley: Ve MacOS zaten Unix tabanli bir yazilim, artik Linux cagi basldi :smiley: Diyanetin elde ettigi linux tabanli laptoplarin ne marka oldugu biliniyor mu? Ben bayagi aradim ama bulamadim?

2 Beğeni