Herkese esenlikler.
Kısa zaman önce PARDUS 21.1 GNOME’a geçiş yaptım fakat daha önce kullandığım XFCE’de olmayan bir sorunla karşılaştım. Touchpad’in iki parmakla kaydırma işlevi çalışmıyor. Touchpad Sorunu isimli önerilen bağlantıya da baktım ancak oradan da bir çözüm çıkmadı. Ayrıyeten Touchpad yüzeyindeki harici tuşlara basmadan, direkt yüzeyine parmağımla bastığımda da tıklamıyordu fakat onu şu komutla hallettim:
Bu yüzeydeki tıklama sorununu çözdü ancak bilgisayar ne zaman yeniden başlasa elle girmek durumunda kalıyorum. Fakat iki parmakla kaydırma sorununu çözemedi.
Aynı sorunu ben de daha bugün yaşadım. Ama gnome-tweak-tool ile gelen ince ayar yöneticisi üzerinden bunun ayarı yapılıyordu.
İnce ayar yöneticisi üzerinden Klavye ve Fare ayarlamasından Alan seçeneğini seçin (benim bilgisayarımda ingilizce kurulu ama yine de ekran alıntısı atacağım)
Bu arada xserver-xorg-input-synaptics paketi kurulu olmasına rağmen böyle. Silip yeniden yüklememe rağmen böyle. Belki başka bir paketin daha yüklenmesi daha gerekiyordur ama ismini bilmiyorum.
Şöyle bir şey yapılabilir. O modprobe lu iki komutu bir sh scripti haline getirip kaydedin. Chmod +x isim.sh yazıp terminalde izin verin. Sonra
Sudo crontab -e
Diyip,
@reboot /home/scriptinyeri/…/isim.sh
Yazarsanız crontab bunu her rebootta çalıştıracaktır. Daha iyi bir tedbir bulunabilir ama bu da oldukça iyi. Scriptin tam yeri yazılmalı. Mesela /home/emre/isim.sh gibi.