Selamun aleyküm.
Casio XJ-M256 projektörün linux sürücüsü yok. Dolayısıyla ekranımı kablosuz olarak projektöre yansıtmak için wine kullanarak denemeler yaptım. En sonunda yeni kurduğum, yükseltme yapmadığım, hiç program yüklemediğim ve hiç program kaldırmadığım Pardus 17.4 XFCE’ye kendi deposundaki wine sürümünü ( wine --version komutunu girdiğimde wine-1.8.7 (Debian 1.8.7-2) yazısı çıkmıştı) kurduktan sonra https://bidb.gumushane.edu.tr/media/uploads/bidb/files/kablosuz_baglanti_PzLkVa6.zip
adresindeki exe uzantılı kurulum dosyalarını kurabildim. Bağlı olduğum ağın bağlantısını kestim. Projektör ağına 10 haneli olan casiolpj01 girip bağlandıktan sonra ekranda görülen 4 basamaklı sayıyı girdim ve ekranımı perdede görebildim.
Ancak, Pardus 21.3 XFCE’de depodaki Wine 5’i kurduğumda kurulum dosyalarını açamıyorum. Yol bulunamadığına dair bir hata mesajı çıkıyor. Kararlı Wine 7 ve Wine 7.17’de de aynı hata mesajı ile karşılaşıyorum.
Acaba Pardus 21.3 XFCE’ye Pardus 17.4 XFCE deposundaki Wine’ı kurmam ve çalıştırmam mümkün mü?