Pardus 21.4 ati ekran kartını görmüyor

iki defa üst üste pardus 21.4 Temiz kurulum yaptım fakat her iki kurulumda da ati ekran kartını görmedi sorunun çözümü ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

Hangi ATI ekran kartı? ATI, AMD tarafından çok uzun zaman önce satın alındı (2006) ve sürücü desteği konusunda da politikalarının destek konusunda iyi olduğunu zannetmiyorum. Eski bir Pardus sürümünü kullanıp deneyebilirsiniz, nitekim onda kernel daha eski olacaktır. Yeni kernel sürümlerinde (Pardus 21.4 5.10 kernelini kullanıyor) eski donanımlara olan destek kalkmış olabilir.

Veya ikinci bir ihtimal ekran kartında bir sorun olmuş olabilir ve sorun donanımsaldır. Windows 10 kurup tekrardan deneyebilirsiniz, belki WindowsNT kerneli hala ATI kartınızı destekliyordur -ki desteklemesi olası.

Birinci ihtimal daha yüksek. Bende de eski bilgisayarımda ATI X15XX model bir ekran kartı var. Linux tarafında driveri yok. Görüntü geliyor ama yazılımsal hızlandırma özelliğiyle çalışıyor. ATI’nin çoğu sürücüsü linux tarafında desteklenmiyor diye biliyorum. Yanlış biliyorsam özür.

Pardus 21.3 yükleyip 21.3den 21.4e yükseltme yaptım şuan sorun yok neden böyle birşey oldu anlamadım ama şuan için sorunum çözülmüş durumda

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.