iyi günler öncelikle yazıcı ile ilgili iki sorunum var. 1. sınıfımda Arçelik faz 3, pardus 21.4 kurulu akıllı tahta var . Bu tahtaya Kyocera ECOSYS m3040dn yazıcısını tanıtıyorum ama bir türlü yazdırma işlemini gerçekleştiremiyorum. Neyi eksik yapıyorum bilemiyorum. ppd dosyasını mı yanlış yüklüyorum acaba ? ppd dosyasından başka ne yüklemem gerekiyor? 2. yazıcıya yanlışlıkla bir belge gönderdiğim zaman yazıcılardan silemiyorum. silme işlemini yazıcıyı silince yapıyor. Yazıcıyı silmesem sürekli kaç belge gönderdiysem o kadar belge işleniyor diyor.
kısacası ne yazdırabiliyorum ne yanlışlıkla gönderdiğim bir belgenin işlemini silebiliyorum.
Linux Universal Driver (Phase9.2_20220928)
[Recommended] Linux printer driver packages
sürücüsünü indiriniz.
İndirilenlerdizinine giderek Linux_Universal_Driver.zip dosyası üzerinde sağ tıklayarak arşivden çıkartınız.
Yeni oluşan KyoceraLinuxPackages-20220928.tar.gz dosyası üzerinde sağ tıklayarak arşivden çıkartınız.
Yeni oluşan KyoceraLinuxPackages-20220928 dizininin içerisinde /Debian/Global/kyodialog_amd64/ yolunda bulunan kyodialog_9.2-0_amd64.deb dosyasına iki kere tıklayarak ya da bulunduğunuz dizinde sağ tık Burada Uçbirim Aç seçeneğini seçerek sudo dpkg -i kyodialog_9.2-0_amd64.deb komutu ile çalıştırınızın.
Kurulum işlemi bittikten sonra Yazıcı ekleme şilemini yapabilirsiniz.