Pardus 21.5 çökme?

Merhabalar bir linux daığıtımında ilk defa böyle birşey yaşadım
Ve açamıyorım konsol ekranınada geçemiyorum yardımcı olabilecek varmı. Tekrar sıfırdan kurulum yapmak istemiyorum.

Donanım arızası da olabilir

malesef donanım arızası değil başka bir PC’im Üzerinden SSH İle Bağlanabildim Bağzı bağlılık hataları aldım ama çözemedim henüz.

şağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
 caribou : Bağımlılıklar: python3-gi ama kurulabilir değil
 gedit : Bağımlılıklar: python3-gi (>= 3.0) ama kurulabilir değil
 gir1.2-polkit-1.0 : Bağımlılıklar: libpolkit-agent-1-0 (= 0.105-31+deb11u1pardus1) ama 122-3+kali1 kurulacak
                     Bağımlılıklar: libpolkit-gobject-1-0 (= 0.105-31+deb11u1pardus1) ama 122-3+kali1 kurulacak
 gnome-core : Bağımlılıklar: system-config-printer-common ama kurulabilir değil
 python3-gi-cairo : Bağımlılıklar: python3-gi (= 3.38.0-2) ama kurulabilir değil
 python3-pyatspi : Bağımlılıklar: python3-gi (>= 2.90.1) ama kurulabilir değil
E: Sorunlar giderilemedi, tutulan bozuk paketleriniz var.

Sorunu Çözdüm Arkadaşlar. Başka birinin böyle bir sorunu yaşaması halinde uyguladığım adımları ve bu şekilde sorun yaşamamın nedenlerini de anlatayım emsal niteliğinde olsun…

Paket Listelerime Kali Paket listelerini ekledim ve bazı kali tool ları kurdum bu septen bazı bağlılık hataları meydana gelmiş ve masaüstü ortamıma zarar vermiş. Ve PC yi Bi Zaman Sonra Açtığımda Yukarıda ki Görselde Bulunan Hatayı Aldım, ilginç olan bash terminale de erişemedim (ctrl+alt+F1-F2-F3 denedim hiçbir şekilde terminale ulaşamadım. Ve Aklıma SSH Geldi, Başka Bir PC’imde Bulunan Pardusdan SSh ile Çökmüş Olan pc’me bağlandım ve bende bağlılık hatası veren paketleri kaldırdım ve pardus depolarından tekrar yükledim en son gnome-shell masaüstü ortamınıda kaldırdım ve tekrardan pardus paket depolarından tekrar yükledim ve sorunum çözüldü.

1 Beğeni

Merhaba Fatih bey,

Linux tarafında açılmayan linux tarafına bağlanıp işlem yapılabildiğini bilmiyordum. Aslında birisi sevabına bunun anlatımını yapsa çok güzel olur. Faydalı bir konu.

Geçmiş olsun.

Merhabalar ssh ile mümkün oluyor hatta
Windows üzerinden bile linuxa bağlanılabilir
Ben bildiklerimi bildiğim kadarıyla
Anlatırım bir konu oluştururum

Selamunaleyküm
Hocam eğer kali araçlarını kullanmak istiyorsanız distorbox kullanabilirziniz. Bu sayede sistemden bağmsızlaştırmış olarak tüm araçları kullanbilirsiniz.
Ek olarak menüye kısayol da ekleyebiliyorsunuz.
Eğerki dockerle ilgili bilginiz varsa çok daha detaylı işlemler de yapabilirsiniz.

1 Beğeni

Dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkür ederim

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.