Pardus 21 DYS kurulum ve çalıştırma sorunları

Pardus 21 yükledim.
1- Apt Update Indicator sürekli güncelleme gösteriyor güncellemeleri uygula diyorum ancak uygulamıyor.
2- Uygulama yüklemeye çalıştığımda Apt meşgul hatası veriyor, başka bir uygulama veya yükleyici çalışmadığı halde “dpkg --configure -a” komutuyla da sorunu çözemiyorum.
3 DYS kurmaya çalıştım ama javanın farklı versiyonlarını denedim olmadı, bir defa şansa dys açıldı sonrasında bir daha açılmadı.

Bu gibi sorunlarla uğraşırsa yükleyenler pardus ubuntu linux gibi alternatif işletim sistemlerinin hiç şansı yok. Bu kadar geliştirilmeye çalışılan ama daha yükler yüklemez sorunlarla karşılaşılan sistemleri kullanmak zahmetli olur ve tercih edilebilirliğini birkaç hastası dışında yitirir maalesef. Teşekkürler

Hocam muhtemelen jnlp açıcı program bulamıyor . Şuradaki shell dosyasını indirip deneyebilir misiniz?

1 Beğeni

Pardus MEB (DYS, Libreoffice) Hazır Otomatik Kurulum Shell Paketi adresinde paylaştığınız script ile işi çözdüm, yoğunluktan yazamadım. Teşekkürler.

1 Beğeni

Merhaba.
Karşılaştığım on kadar sorunun sekizini “genel linux sorunları” oluşturuyor. Konuya bu açıdan bakarsak ben size Pardus’a olan güveninizi yitirmeyin derim. Çünkü şu ana kadar ubuntu da dahil, çoğunluğu ubuntu tabanlı olan birçok dağıtım kullandım. Kurduktan sonra en az sorun çıkaran ve “kurar kurmaz kullanıma en hazır” olan en iyi sürüm olarak Pardus’u buldum. Evet, son sürümde forum içinden dikkat ettiğim kadarıyla sıkça şikayetler geliyor, ben de farkındayım. Ancak zaman içinde bunlar aşılacaktır.

Şayet daha stabil bir sürüm kullanmak isterseniz Pardus 19 kullanabilirsiniz. Ben Vbox üzerinden bir süre kullandım oldukça stabil.

Kolay gelsin.

1 Beğeni

Dys icin openjdk 17 versiyonunu kurun. Pardus Java yukleyeliciden diğerlerini silin. Tek o kalsın açılır.

Pardus 19’u kurdum ve dysyi yükleyerek sorunu çözdüm. Pardus 19 u kullanacağım bir süre artık.

Son sürümden neredeyse bir farkı yok. Paket sürümleri eski o kadar. Bu son sürüm de düzene oturana kadar biraz uğraştıracak böyle yapacak birşey yok.

Pardus 21 kullanıyorum ve DYS’de bir sıkıntı yok bende.

Pardus 21 kullanıyorum, bir okulda Müdür Yardımcısıyım, DYS dahil tüm işlerimi Pardus ile yapıyorum. DYS kurulumda ve kullanımda hiçbir zorluk çıkarmadı.

Pardus 21.3 yeni kurdum. Önerileri uygulamama rağmen hala çalıştıramadım arkadaşlar. Aşağıdaki sistemimdeki java sürümünü paylaştım.

image

Hem uç birimden hem de pardus java kurucudan farklı sürümleri de denedim. Olmadı. Bir ara icetea penceresi açılıp hata veriyordu şimdi o da açılmıyor.
.jnlp dosyasına tıkladığımda sistem tepki vermiyor.

Synaptic’te “jnlp” kelimesini aratarak bulduğu sonuçları da kurup denedim. Hala ilerleme katedemedim.

OpenJDK 8 olanını denediniz mi hocam? Bendeki o. Üst sürümde çalışmıyordu, 8 yapınca çalışıyordu.

Denedim, tepki vermiyor. Hiçbir şey açılmıyor. DYSWEB’den idare ediyorum şimdilik.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.