Pardus 21 Kurulumu Sonrası Hatalar

Sürüm yükseltme yapınca bazı şeylerde sıkıntı oluyor diye az önce tekrar format atıp 21 yükledim.

1- Bilgisayarı iso ile başlatıp, canlı kuruluma girip, gelen masaüstündeki pardus yükle seçeneği ile yükledim. Bu şekilde tam bir format oluyor deği mi? Sürüm yükseltme gibi olmuyor değil mi? Çünkü bazı hatalar devam ediyor da, şüphelendim.

2- Harddiskten dosyaları kopyaladım. Kopyalarken 3-4 tane kopyalama işlemini aynı anda başlattım. Kopyalamaların tamamı kapandı birden. Sonra tekrar denedim, yine aynı durumla karşılaştım. Bu sadece bende mi oldu, genel bir hata mı bilmiyorum.

3-Birden fazla kopyalama başlattığımızda sonrakiler otomatik olarak durduruluyor. Sürdür dersem kopyalamaya devam ediyor. Bu güzel bir şey. Hem bütün kopyalamaları sıraya koyup hem de ram yormamak için sırayla yapabiliyoruz. Ama biri bitince diğerini biz başlatmak zorundayız. Buraya bir güncelleme gelse, biri bitince diğeri otomatik başlasa. Çok daha güzel ve kullanışlı olurdu.

4- Taktığım usb’lerin yanında ok işareti olurdu klasörlerde. USB’yi çıkarmadan önce ona tıklayınca doğrudan bağlantısını keserdi. O da gitmiş. Sağ tıklayıp çöz dedim ama bağlantısını kesmedi.

5- Mevcut libreoffice kararlı sürümünü kaldırıp 7.2 son sürümünü yüklüyorum. unoconv paketini yüklediğimde geri kararlı sürümünü kuruyor. Kararlı sürümü tekrar kaldırdığımda unoconv paketini de kaldırıyor. unoconv paketini kurup kararlı sürümü kaldırmanın bir yolu yok mudur? Yoksa kararlı sürüm ile son sürüm arasında çok fark var mıdır?

6- @eminfedar Vakt-i Salah programı bir türlü güncelleme almıyor. Şu an bilgisayardan yazıyorum bu konuyu. İnternet bağlı yani. Ama aşağıdaki uyarıyı veriyor.

111

2 Beğeni

Bu sonradan geldi. Bu sıkıntı gitti yani. Ama diğerleri halen duruyor. Özellikle 6.madde

Bugün bilgisayarı açtığımda otomatik olarak güncelledi. Şimdiye kadar neden güncellememişti ya da şimdi ne oldu da güncelledi anlamadım ama. Şu an çalışıyor.

Diğer problemler aynen duruyor ama.

Namaz vakitlerini çektiği API ile alakalı bir sıkıntı olmuştu ondan dolayı çekemedi. Flatpak’e yeni sürümünü de yükledim v1.4.6 ile sorun giderildi.

1 Beğeni

Sıfırdan kurulum oluyor. Sürüm yükseltme değil.

1 Beğeni

Dün okuldaki bilgisayara da format attım yeniden.

Ekran görüntüsü alma aracı yok. Peek ile aldığım ekran görüntüsünü atıyorum. Böyle uyarı veriyor.

Peek 2021-11-19 14-34

sudo apt install xfce4-screenshooter

büyük ihtimal ekran görüntü aracı silinmiş olabilir üsteki kodla yükleyip deneyebilirsiniz

sudo apt install flameshot 

ekran görüntüsü için bunu da kullanabilirsiniz bir çok fonksiyonu var
resim
birde kısa yol eklersiniz direk printle ekran görüntüsü alabilirsiniz
resim

1 Beğeni

Aslında bir hata olarak değil de, bir öneri olarak bunu da buraya eklemek istiyorum.
19’da depoya girince programların yanında ekli olup olmadığı yazıyordu. Aynı şekilde hemen oradan kur diyerek kurulabiliyordu. Şimdi tek tek girip bakmadan göremiyoruz.

Öylesini de görebileceğimiz bir menü dizilimi olsaydı daha iyi olurdu. Tercihe göre kendimiz eski sistemdeki gibi veya bu haliyle görebilirdik.

Yüklü uygulamaları görebiliyoruz evet ama bu bazen bir girip bir çıkmaya, bir oraya bir buraya bakmaya sebep olabiliyor.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.