Pardus 21 mi pardus 23 mu

arkadaşlar uzun zaman dır pardus kulanıyorum Milli yazılım olduğu için daha da güvenli geliyor bana ama kafamı kurcalıyan birşey var bir ubuntu 22.4 sürüm 2027 de kadarken neden pardus ubuntu 22.4 eş değer olan sürümün destek süresi kısa iki Firefox esr sürüm ile geliyor neden yeni teknolojileri barındıran sürüm değilde esr gibi geri kalmış bir sürüm de sırar ediliyor üç neden destek süreler kısa uzun vadeye neden yayılmıyor dört neden Milli Yazılımız varken ve kamuda bukadar iş yapan özel sektör kamu şirketi askeriye emniyet Mit TBMM gibi kurumlar beli kısımlar kıstılı alanlar da neden kulanıyor neden geniş alanlar yayılmıyor Ben pardus ilik sürüm den beri takip ediyorum tasma kaptan pis gibi bize özgü olan görev yöneticleri de kayboldu neden oldu lütfen biri açıklasın sadece açıklasın ciddiye alıcam pardus ekibinden biri olcakatır şimdi den teşkkürler

Çağrı bey, öncelikle güncel sürüm kullanmanızı tavsiye ederim. Güncel sürümler herzaman güvenlik açısından iyidir. Pardusun yayılması kullanıcılar sayesinde olacaktır. Ne kadar kullanıcı sayısı artarsa o kadar hızlı yayılır. Bu güne kadar dünyada kullanılan 50’den fazla linux işletim sistemini test etmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki pardus dünyadaki en sağlam dağıtımlar arasında. Aynı zamanda güvenlik seviyesi de çok iyi. Pardus; ekipmanların uyumlu bir şekilde kullanılabilmesi için dünyada linux dağıtımı olarak driver konusunda en fazla desteklenen debian alt yapısını kullanılarak özgün olarak yazılmış bir işletim sistemidir. Yani debian geçilmesinin en büyük nedenlerinden bir tanesi driver sorunudur.
Ayrıca önceki pisi tabanlı sürüm pisi adını almış, hala belirli bir ekip tarafından özgün bir şekilde geliştirilmeye devam etmektedir. Pardus da Pisi de bizim . Desteklenmesi gerekir.

1 Beğeni

bilgi için teşkkürler çok eksikler var ama milli olması bana daha çok güven veriyor açık söylemek gerkirse ve 23 deniyorum şuan :slight_smile: çok menunu hızlı güçlü görünüyor baklım biraz böyledeniycem:)

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.