Pardus 21 touchpadim çalışmıyor

Selam Pardus 21 kullanıyorum laptobum grundıg gnb 1588 b1 i5 touchpadim elan touchpad sadece pc yi açtığımda touchpad bi 5 saniye çalışıyor sonrasında çalışmıyor nasıl çözebilirim veya driver uyuşmazlığımı var ?


Synaptic paket yükleyicisinde arama kısmına synaptic yaz ve resimdeki mavi işaretli olan paket yüklü değilse yükleyip bilgisayarı yeniden başlat.

1 Beğeni

Merhaba. Bende de aynı model GRUNDIG bilgisayar ve şu an üzerinde Pardus 21.2 sürümü Touchpad sorunu olmaksızın çalışıyor. Aklıma gelen ihtimallere göre ya bir sürücü uyumsuzluğu ya da konfigürasyon sorunu mevcut. Bunu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. XFCE kullanıyorsanız ayarlara gidin ve fare ayarını bulun. Orada görüntülenen cihazların listesi olacaktır. Touchpad’iniz de orada görünmeli, eğer görüyorsanız tikini işaretleyin, yani aktif hale getirin. GNOME sürümünde iseniz benzer bir yol izleyerek ayarlardan bunu gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Eğer tik aktif ve her şey normalmiş gibi gözüküyor ancak touchpad hala çalışmıyorsa, sürücü paketlerinin yüklü olduğundan emin olun, normalde donanım tespiti sırasında gerekli olan paketler yüklenir ancak arada sırada hatalar olabiliyor. Bunun için $ sudo apt install xserver-xorg-input-synaptics xserver-xorg-input-all xserver-xorg-input-libinput xserver-xorg-input-mtrack xserver-xorg-input-multitouch xserver-xorg-input-mutouch

Aslında bu paketler arasında synaptics ve input-all genelde diğerlerine ihtiyaç olmadan yeterli oluyor, temiz Pardus kurulumunda da bunlar geliyor. Fakat belki sizde bir şeyler hatalı gitmiştir ve donanımın çalışması için bunlar gerekebilir. Eğer bunlar çözüme ulaştırmıyorsa daha detaylı bilgi verebilirsiniz, belki donanım arızalıdır. Windows türevlerinde de deneyebilirsiniz biraz zahmete katlanıp tekrardan format atarak ya da sanal makinada kullanarak.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.