Bilgisayarımdaki wifi 6.2 veya daha yüksek kernel sürümüne ihtiyaç duyuyor. Pardus 23.0 Beta’da kernel 6.1 var. Bundan dolay WiFi yine çalışmıyor. Acaba kernel sürümünü nasıl yükseltebilirim. Beta sürümünde backports depoları aktif mi? Backportsa geçiş yapabilir miyim. Ya da Ukuu gibi bir araçla kernel sürümünü yükseltebilir miyim?
backports depoları henüz aktif değil ama sürüm yayımlandıktan kısa bir süre sonra aktif etmeyi düşünüyoruz. Şimdilik harici uygulamalar, liquorix, upstream kernel gibi alternatifler ile kernel sürümünü yükseltebilirsiniz.
Tüm temaları koyu moda almanız gerekiyor. “Pardus Karşılayıcı” veya “Pardus Xfce İnce Ayarlar” uygulamasından kolaylıkla açık/koyu tema değiştirme işlemi yapabilirsiniz.
–
“Pardus Xfce İnce Ayarlar” uygulamasının “Saat” menüsünden kolaylıkla ayarlanabilen, sizin de belirttiğinizi içeren 2 adet biçim mevcut. Bunları daha da çeşitlendireceğiz.
–
Bu konuda da 1,3,5 maddeleri gibi kullanıcı alışkanlıkları mevcut ama Karşılayıcı ve/veya İnce Ayarlar uygulamasına bunu entegre etmeyi planlıyoruz.
Merhaba , yeni kullanıcıyım.Farklı LCD,Ekran taktığımda pardus ekra ayarlarını otomatik olarak nasıl yapıyor?Yada benim yapmam gereken bir ayar varmı ?Teşekkür ederim.
Türkiye manzaraları duvar kağıtlarını çok beğendim. Benim de göndermek istediğim güzel resimler var aslında yollasam size beğendiklerinizi ekleyin. Böyle arada resim yarışması falan gibi şeyler düzenleyip güzel Türkiye manzaralarını seçseniz güzel olurdu, Amerikalılar Avrupalılar hep ülkelerini güzel fotoğraflarla gösteriyorlar, bizde pek öyle güzel HD kaliteli çekilmiş fotoğraf yok ülkenin manzaralarını gösteren.
Mesela Afyon kalesi, müthiş bir eser. Doğru düzgün HD fotosu yok.
Öncelikle yeni sürümde emeği geçenleri kutlar yapılan yeni uygulamardan, seçilen güzel arkaplanlarına kadar detaylı güzel bir sürüm olmuş. Ancak nacizane eksik gördüğüm yerleri belirtmek isterim (GNOME sürümü için konuşuyorum)
Libadwaita olan uygulamalar hali hazırda yeni görünüm ve yuvarlak hatlara sahip iken Pardus uygulamaları ve diğer gtk3 uygulamaları eski adwaita görünümüne sahip. Bu da tutarsız bir görünüme yol açıyor. Şahsi tavsiyem henüz libadwaita’ya geçmemiş uygulamalar ile yeni uygulamalar arasındaki görünüm farkını kapatmak için adw-gtk3 isimli tema kullanılabilir. Bu tema eski uygulamalara libadwaita görünümünü vererek tutarsızlığı kapatıyor. Tutarsızlığa bir örnek olarak bu resime, adw-gtk3 ile sağlanan görünüm için de bu resime bakabilirsiniz.
Tutarsızlık oluşturan bir diğer konu ise yuvarlak köşeler. Bildiğiniz üzere yine libadwaita sayesinde/yüzünden tüm uygulamaların alt köşeleri dahil tüm köşeleri 8px oranında yuvarlanıyor. Ancak tekrardan bu eski gtk3 uygulamalar için geçerli değil. Bu eklenti sayesinde eski gtk3, firefox, chrome, steam dahil bütün uygulama pencerelerini akıcı şekilde yuvarlanabilir. Bu eklentinin de tutarsızlığa bir çözüm olarak eklenmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Tabii ki bunlar kişisel görüşler ancak Pardus gibi son kullanıcıyı da hedef alan profesyonel bir işletim sisteminin bu tip küçük dokunuşların çok daha özenli ve göze hoş geleceğini düşünmekteyim. İsme yakışır olmak lazım ne de olsa
Geri dönüşünüze ve ilginize teşekkür ederiz. Asıl sürümde, bahsettiğiniz gibi olmasını planlıyorduk. Ek olarak gnome dark/light tema geçişinde gtk4 temasının yanında gtk3 temasının da dark/light’a geçmesi için işlem yapıldı.
Masaüstü görsellerini çok beğendim güzel olmuşlar. Xfce’de görünüm olarak çok bir değişiklik olmamış. Gnome sürümü ise bayağı güzel olmuş. Benim önerim rıhtımla ilgili. Bence rıhtım ilk başlangıçta varsayılan olarak Ubuntu stilinde gelmeli,öbür türlü Bilmeyenler için karışıklığa sebebiyet veriyor.
Biliyorum, onu çok beğendim gerçekten. Ayrıca dash to dock eklentisi doğrudan yüklü gelmiş onuda çok sevdim. Demek istediğim dockun varsayılan olarak ekranda görünür olması çünkü ilk başta gerçekten kafa karıştırıcı, bence gereksiz bir yapılandırma.