Pardus 23.0 İçin Geri Bildirim 1.1

Merhaba değerli geliştirici ekibi, forum üyeleri ve emeği geçen diğer arkadaşlar.

Pardus 23.0 çıktığı günden itibaren beğenerek kullandığım bir sürüm olmuştur. Elimden geldiğince vakit buldukça geri bildirim sağlamak amaçlı incelemeler ve çalışmalar yapmaktayım. 23.0’da kullanmaya başladığım dönemden itibaren fark ettiğim önemli birkaç sorun var bunların geri bildirimi için bu konuyu oluşturdum.

  1. Sistemsel güncellemeler yapıldığında bazı uygulamalar ve simgelerin bozulmaya veya değişime uğradığını görüyordum ancak bu durum bilgisayar yeniden başlatılınca düzeliyordu son zamanlarda aldığım ve sisteme dahil ettiğim güncellemelerden sonra şuan düzelmediğini gözlemledim ilgili konunun benim tarafımdan bir çözümü varsa nasıl uygularım? yardımcı olursanız sevinirim. Eğer gerekli düzenleme geliştirici ekibi tarafından yapılması gerekiyorsa gerekli hata düzeltmesinin yapılmasını talep ediyorum İlgili ekran görüntülerini de paylaşacağım.

Ekran Görüntüsü - 2023-11-12 20-46-40

Ekran Görüntüsü - 2023-11-12 20-33-08

  1. Bunun Haricinde Bir diğer konuda Transmission Uygulaması ile alakalı uygulamayı Pardus Yazılım Merkezi üzerinden kaldırmak istiyorum ancak uygulamayı kaldırdıktan sonra uygulama listesinde görünmeye ve çalışmaya devam ediyor.

  2. Bir diğer Konuda benim bir tavsiyem olacaktır. Konu görünüm ve kişiselleştirme ile alakalı biliyorum şuan çok daha önemli konular ve geliştirmeler eminim ki devam ediyor ancak uygulama simgeleri dosyalar ve klasör simgeleri daha güzel ve şık bir görünüme sahip olabilir diye düşünüyorum. Özellikle Pardus yazılım mağazasındaki bazı uygulamalar orada göründükleri simgeler ile kurulması gerekirken bazı uygulamalar çok daha kötü görüntüye sahip simgeler ile kuruluyor bunlara örnek olarak; Synaptic Paket Yöneticisi, Wine, Bleachbit gibi birkaç uygulama sayabilirim. Özetle uygulama simgeleri hoş ve zarif şekilde güncellenmelidir diye düşünüyorum.

  3. Yine Bir diğer konuda Pardus 23.0 için gelen son güncellemeler için de yer alan Pardus Power Manager isimli güncelleme ile alakalıdır. Bu Güncelleme tamamlanıyor ancak yüklenmemiş gibi gözükmeye de devam ediyor.

İsmini belirtmiş olduğunuz uygulamaların hepsi kullandığım tüm bilgisayarlarda sorunsuz olarak çalışıyor. Temiz kurulum yapıp yeniden uygulamaları yeniden denemenizi öneririm.

Aydın bey ilginiz için teşekkür ederim. Sistem kurulumu ile ilgili hiçbir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum masaüstü arayüzü ile ilgili değişken bir tutarsızlık olduğu belli bununla ilgili geliştirici ekibinin gerekli düzeltmeleri yapması için geri bildirim sağladım.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.