Pardus 23.0 İçin Geri Bildirim 1.2

Merhaba değerli geliştirici ekibi, forum üyeleri ve emeği geçen diğer arkadaşlar.

Pardus 23.0 ve gelecek yeni sürümlerin daha iyi bir noktaya ulaşması için deneyimlerimi ve düşüncelerimi değerli geliştirici ekibine aktarmak için belirli aralıklarla geri bildirim sağlayacağım. 1.2’de sizlere hatalardan daha çok bazı isteklerimi aktaracağım.

  1. Mozilla Thunderbird için sağlanan Pardus Yazılım Merkezi sürümü eskidir. Thunderbird’in son sürümü ile güncellenmesi çok iyi olur. Hatta benim tavsiyem Thunderbird yeni Pardus sürümlerinde ön
    tanımlı E-Posta istemcisi olarak gelmelidir diye düşünüyorum.

  2. Mozilla Firefox kesinlikle ESR sürümünden kurtarılmalı diye düşünüyorum veya kullanıcıların tercihine imkan tanınması için Pardus Yazılım Merkezine eklenmelidir.

  3. Pardus işletim sistemine ait bir İnternet tarayıcısı bulunması’da çok harika olur. Kısacası Pardus tarafından geliştirilen temel araçların sayısı yükselmelidir.

  4. Bir diğer konuda sistem gözlemcisi ve güç istatistikleri uygulamaları hakkında bence bu uygulamalar da Pardus uygulamaları arasına dahil edilmelidir ve Pardus geliştirici ekibi tarafından daha şık bir arayüz ile kararlı çalışacak şekilde tasarlanmalıdır.

  5. Bunların haricinde 23.0 Ay yıldız sürümünün kendi arayüzüne bir eleştirim olacak 23.0 için tasarlanan Ay yıldız teması da gayet hoş olsa da bence 23.0 için 100. yıl teması gibi daha güzel bir tema yapılabilirdi. Türk bayrağı içeren tasarımlı arka planlar da eklenebilirdi diye düşünüyorum.

  6. Son olarak 3 adet farklı cihaz üzerinde gözlemlediğim bir husus var buda cihaz açılışlarındaki kullanıcı bilgileri giriş ekranından bir önceki ekranın biraz uzun süre bekletiyor olması ve bu biraz can sıkıcı olabiliyor.

Thunderbird kullanıyorum. Evet, kurulumda eski sürüm kuruluyor ancak güncelleme yöneticisi tarafından güncelleniyor sık sık merak etmeyin. Yani siz sadece kurulumu yapıyorsunuz, arada bir gelen güncellemeler içinde onun da güncellemesi geliyor ve güncelleniyor.

Serhat bey ilginiz için teşekkür ederim bu konuda bilgim var ancak bence Pardus Mağazasının sürekli güncel ve dinamik olması gerekmektedir özellikle Thunderbird gibi Linux tabanlı sistemlerde gelenekselleşmiş bir yazılımın eski sürümde kalması şık olmaz.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.