Pardus 23.1 ısınması normal midir?

Merhaba herkese, yakın bir zamanda bilgisayarıma Pardus 23.1 Gnome kurulumu yapıp kullanıyorum . Sadece internette gezinme yapmama rağmen, sistemim de desteklemesine rağmen htop gibi programlarda cpu stabil değil sıklıkla ağır yükte gibi çok kaynak kullanıyor. ve ısınmaya başlıyor. Bilgisayarda takılma yapmıyor ama normalde bu kadar kaynak kullanması normal midir? Xfce’ye mi geçmem gerekli acaba? Öneriniz nedir?
Sistemim:
Hp 245
Amd Ryzen 3 3250u
8 Gb Ram (6Gb olarak görüyor)
Ekran kartı yok. Dahili ekran kartı var. (Vega 3- 2Gb)

Sorun teknik de olabilir. XFCE çalışan ile bir deneyin aynı hatayı verecek mi? 8 gb ram’i 6 gb görmemesi gerekir.

Hocam, onda da denedim aynı… Windows’ta da 6 gb gözüküyordu. Ram’da 2 Gb Dahili Ekran Kartı kullanıyor. Ryzen işlemcilerden kaynaklı da olabilir sorun… Anlık cpu dalgalanmaları oluyor sıklıkla…

Biraz daha kullandım. Pardus Gnome’da donmalara sebep oluyor. Firefox son sürüm kullanıyorum. 5-6 sekme açtıktan sonra ram kullanımı 80’e kadar çıkıyor. Bilgisayar ısınıyor. (Sadece internette gezinmeme rağmen…) Youtube’da videolar da donmaya başlıyor. Garip bir şekilde sistem desteklemesine rağmen böyle oluyor. Bir süre Xfce deneyeceğim. Deneyimimi paylaşırım. Optimizasyon sorunu var büyük ihtimalle…

Pardus Gnome’da yaşanan donma sorunu debian kaynaklı olabilir. Pardus altyapı iyileştirme çalışmaları yapıyor. Bu donma sorunu; yakın zamanda çıkacak olan 23.02 sürümü ile çözülecektir diye düşünüyorum. Çünkü debian bu konuda büyük güncellemeler yaptı.

1 Beğeni

Anladım hocam. O zaman bir süre Xfce kullanmaya devam edeyim. Teşekkürler hocam. Güncellemeyi beklemek daha doğru olur… :slightly_smiling_face: :+1:

2gb Vega graphicse ayrılmış ondan
(KDE de deniyebilirsin)

XFCE4 candır. GTK3 üzerinde kararlı yapıdadır. GNOME ve GTK4 maceradır. GNOME’ın sağlıklı çalıştığı tek dağıtım her zaman Fedora olmuştur, bazen o bile kurtarmıyor. Ancak Dizüstü bilgisayarınız için bazı HP için ayarlamalar gerekiyor.
Aşağıdaki bağlantıda yapılması gereken ayarlardan bir demet var.
HP Dizüstü Yapılandırma

1 Beğeni