Pardus 23.2 Gnome Masaüstü Görünümüm

Selam arkadaşlar,

Genelde böyle şeyleri merak ederim. Başka merak edenlerde olur diye masaüstü ortamımın görselini paylaşmak isterim.

Pardus 23.2

6 Beğeni

I am a fan of LXDE & now LXQT for a long time now. Mate was okay but Gnome3 felt horrible. KDE is not bad but the number of configuration changes it offers is overwhelming.

Benim masaüstü şuan böyle :slight_smile:

Pardus 23.3 gnome …

Üstadım kullandığınız temaları yazabilirmisiniz. İki tema denedim bu görseli elde edemedim. Kendiniz temada düzenleme mi yaptınız?

Same for me. GNOME is too bloated. I like Linux mainly for the performance.

KDE is cool, but it’s too much of everything. I like the possibility of being able to tweak literally everything, but at what cost? For me, it’s a bit confusing.

I like my DE minimal and performant. Therefore, I am using XFCE. Sure, it has some disadvantages compared to the other DEs, which are, in my opinion, minor.

XFCE is visually and performance-wise my number one.

Galiba benim tema için yazmışsınız … :slight_smile:

Eğer benim tema için yazdıysanız bilgileri şöyle:

Öncelikle bu videodaki işlemleri yaptım:

Ek olarak kendim de tema üzerinde oynadım, bazı ayarlamaları kendime göre deneyerek düzenledim :slight_smile:

Mesela programların sağ üstlerindeki 3lü grubu macos daki gibi benzettim:

ince ayarlarda görünüm bu şekilde…

Burada sağ üstte renkli hali gözükmekte ve yazı tipleri de bu şekildedir.

Yine sağ altta tarih ve saati kendime göre ayarladım. Pardus menü simgesini değiştirdim, onu da buradan değiştirebilirsiniz…:

Ve eklenti kurmuştum, internet hızını filan sağ altta gösteren:

Biraz windows, biraz macos biraz da benim özel ayarlarım filan fişman… :sweat_smile:

1 Beğeni

Masaüstü görünümü konusu görünce dayanamayıp atıyorum masaüstümü

1 Beğeni

Selamlar,
Pardus 23.3 Gnome Personalized

1 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum üstadım. Uygun bir zamanda deneyeceğim.

1 Beğeni

En sade hali ile gnome masa üstü Ortamımız…

Sade fakat hoşuma gidiyor .

Merhaba arkadaşlar,

Linux masaüstlerini Windows ya da macOS’a benzetmeye çalışmak konusunda hep merak ettiğim bir noktayı paylaşmak istiyorum. Linux’un sunduğu esneklik ve çeşitlilik, masaüstü ortamlarında adeta özgürlüğün tanımı gibi. GNOME, KDE, XFCE gibi birbirinden farklı ve şık ortamların varlığı, Linux’u sadece bir işletim sistemi değil, aynı zamanda kişisel bir deneyim alanı yapıyor.

Bu noktada, neden bazı kullanıcılar Linux masaüstlerini Windows ya da macOS’a benzetmek için çaba harcıyor? Bu bir alışkanlık mı, yoksa bilinçaltımızdaki “tanıdıklık konforu” mu? Benim düşünceme göre, Linux’un sunduğu yenilikçi ve özgün tasarımlar, çoğu zaman diğer platformlardan çok daha modern ve işlevsel. Örneğin, GNOME’un minimalist ve odaklanmış yapısı veya KDE’nin inanılmaz özelleştirme seçenekleri… Bunlar bana göre Windows ve macOS’un ötesinde bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Elbette herkesin tercihine saygı duyuyorum. Bazı kullanıcılar tanıdık bir arayüzle çalışmayı daha rahat bulabilir ya da iş akışlarını buna göre şekillendirmiş olabilir. Ancak Linux’un gerçek gücünün, farklı olabilme ve kullanıcıyı özgür bırakma yeteneğinde yattığını düşünüyorum. Neden zaten elimizde olan bu güçlü araçları kullanıp daha özgün ve bize özel bir deneyim yaratmayalım?

Sonuç olarak, bu tür bir yaklaşımı tamamen reddetmek yerine, bunun nedenini anlamaya çalışıyorum. Sizlerin fikirlerini ve bu tercihlerin arkasındaki motivasyonlarınızı duymak isterim.

1 Beğeni

ister istemez benziyor . Araba tekeri gibi . İstediğin deseni ver şekil itibari ile yuvarlak .

Güzelce açıklamaya çalıştım ama nedeni tam anlayamadığım bir şekilde yazım gizlenmiş… Açıkçası böyle bir muamele ile karşılaştığıma hala şaşkınım :frowning:
Forum kurallarına aykırı herhangi bir durum yoktu benim düşünceme göre… Bir de gizlenme nedeni tam olarak ifade edilmesi daha doğru olurdu, yazımı düzenlememe katkı sağlardı, baktım ki neden açık seçik değil, yazıyı toptan silmek zorunda kaldım.

Kısaca yazayım o zaman, beğenmeyenler alınırsa alınsın:

Zevkler ve renkler tartışılmaz…

Kim nasıl isterse öyle yapmakta serbesttir, böyle yazmak zorunda kaldım çünkü benim yazdıklarıma saygı gösterilmesini en azından beklerdim, üzücü bir durum.

Kim nasıl isterse öyle yapmakta serbesttir. İnsan öldürebilirsiniz, hakaret edebilirsiniz, aklınıza ne gelirse yapabilirsiniz… mi demek istiyorsunuz? Böyle bir şey yok! Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?

1 Beğeni

Kusura bakma ama yazdıklarınla hiç bir alakası olmayan bir konuda neden yazıyorsun…? Benim yazdıklarımda ne adam öldürmesinden, ne hakaretinden bahsediyorsun…(!) Yani bir insanın yazdıklarını bu kadar mı çarpıtmak olur… Lütfen açık seçik ol, madem suçlama yapıyorsun hem de aşırı bir şekilde, o zaman içindeki kini tam kus.

Ya ben böyle suçlanacak ne yazmışım, niye yazdıklarım gizlenmiş diye cevap hakkımı kullanarak yazıyorum, bazısı nasıl cevap vermiş, pes doğrusu…

‘Serbestlik var’ diye, herşey yapılamaz vurgusu için, uç örnekler verdim. Görüyorum ki, aynı anlayışla devam ediyorsunuz. Daha insani ve barışçıl cümleler kurulabilir. Bu forum, yardımlaşma yeri. Suçlayıcı ve aşağılayıcı yazılar yazmamalısınız, diyorum. Saygılarımla.