Pardus 23.3 Gnome Sürümü Nvidia Sürücüsü Yükleme Sıkıntısı...

Nvidia Yükleme programcığı ile denediğimde şöyle bir hata alıyorum:

Yukarıdaki programcık ile bir türlü sürücü yükleyemedim ama aşağıdaki kodlarla yükledim fakat bu sefer de grub ekranından sonra sistem açılışına kadar 3-5 dakika beklemek zorunda kalmıştım. Bu aşırı beklemenin nedenini yüklenen nvidia sürücüsü olduğunu fark edince kaldırmaya çalıştım, biraz hatalı bir kaldırma olunca da sistem yedeğimi yükledim. Şuan nouveau sürücüsü kullanmaktayım, nvidia sürücüsü yüklendiğinde ise (aşağıdaki kodlarda…) nvidia-tesla-470-driver sürücüsü yükleniyor, bu doğru sürücü mü acaba…? Benim doğru sürücü olduğu konusunda şüphelerim var çünkü hem grafiksel olarak bir fark yaratmadı hem de 3-5 dk sistem açılışı sürüyordu. Bu arada ssd kullanıyorum, ssd sıkıntısızdır, diğer sürücüde ve diğer işletim sistemlerinde(windows) sıkıntı yoktu.

Nvidia kontrol aracını yüklüyoruz aşağıdaki kod ile...:
sudo apt install nvidia-detect

Aşağıdaki kod ile nvidia ekran kartının modelini kontrol ediyoruz:

nvidia-detect

Sonra bazı yazılar gelecek ve komutun en altında recomned yazan driverı yüklüyoruz aşağıdaki şekilde:
“It is recommended to install the” satırının hemen altında sistemimize uygun olan sürücü belirtilir.Örneğin:
Detected NVIDIA GPUs:
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 730] [10de:0f02] (rev a1)

Checking card: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 730] (rev a1)
Your card is only supported up to the 390 legacy drivers series.
It is recommended to install the
nvidia-legacy-390xx-driver
package.

Aşağıdaki koda benzer bir kodla sürücüyü yüklüyoruz. Bendeki önerilen sürücü nvidia-tesla-470-driver olduğundan kodun ortasına bunu yazdım, sizdeki önerilen sürücünün adını da aşağıdaki kodun ortasındaki ilgili yere yazmanız gerekir.
sudo apt install nvidia-tesla-470-driver firmware-misc-nonfree

en son makineyi çakışma olmasın diye yeniden başlatıyoruz:

sudo reboot

İLAVE :

Aşağıdaki adresteki yönergeleri de izleyerek farklı bir yöntemle de denedim ama sonuç olumlu olmadı hatta sistem hata verdiğinden başlamadı bir türlü, nvida sürücüsü uyumsuz dedi…

Sistem yedeğini yüklemek zorunda kaldım, onarımlar işe yaramadı…