Pardus 23.3 usb üzerinden kurma hatası dark evobook için

Merhaba, ben pardusta yeniyim ve çok fazla bilgi sahibi değilim. Şimdi Daha evvelde pardus işletim sistemini indirip sanal platformlarda kurdum biraz baktım fakat fazla ilgilenemedim. Dün itibariyle elimde var olan eski bir Dark evobook N1400 cihazımda zamanında windows 10 x64 işletim sistemi kuruluydu aldığımda sonra bir sebepten dolayı çöktü bende farklı birkaç linux dağıtımı kurdum ancak en son şuanda mevcut olan zorin 17.2 xfce versiyon yüklü fakat artık kasmaya başladı ağır gelmeye başladı sizin 23.3 gnomeamd64 versiyonunuzu sanal platformda kurdum çok beğendim ve evobook cihazıma yüklemek istedim rufus ile usb’ye yükledim ve evobook cihaza takıp biostan ilk göreceği disk şeklinde ayarladım yeniden başlattım ve bana ‘‘minimal BASH-like line editing is supported. For the first word ,TAB lists command completions. Anywhere else TAB lists possible device or file completions.’’ mesajı verdi sonra alt satırda grub> şeklindeki bu mesajda nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba rufusta yazım sırasında hata mı oldu yada var olan zorin os nedeniylemi setup açılamıyor ne yapmalıyım? Ne tavsiye edersiniz? Cihaz özellikleri: Teknik Özellikler

İşlemci : Intel Atom X5 Z8300
Çekirdek Sayısı / Çalışma Frekansı : 4 Çekirdekli / 1.84GHz’ ye kadar
Ram : 2GB DDR3
Depolama : 32GB Nand-Flash
İşletim Sistemi : Windows 10
Ekran Boyutu : 14 inch / 175 Derece Açılabilir / HD LED
Ekran Kartı Modeli : Intel HD Graphics
Monitör Bağlantı Yuvası : mini HDMI
Arttırılabilir Depolama : Var / 128GB’ ye Kadar
Kart Okuyucu : Dahili Micro SD/SDHC Kart Okuyucu
Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768
Panel Tipi : LED Ekran
Ağ Özellikleri : Wi-Fi , Bluetooth
USB Yuva Sayısı : 1x USB3.0 + 1x USB2.0
HDMI Çıkışı : Var / Mini HDMI
Webcam : Var / VGA
Batarya Kapasitesi : 10000mAh
Ağırlık : 1462gram
Ürün Kodu : DK-PC-EVON1400
1 Beğeni

Üstadım aşağıdaki bağlantıda yer alan kılavuzda belirtilen adımlara göre kurulum diskinizi oluşturun ve kurulumu yapın. Pardus çalışan üzerinden kurulum yaparsanız işiniz daha kolay olur.

1 Beğeni

Kurulum yaparken çöktü ise büyük ihtimalle işlemcinin termal macun u yenilenmesi gerekiyor. Kurulum yaparken linux dağıtımları donanımı çok zorluyor. Sadece macun ile değil fanları da baktırın lütfen benimde çok başıma geldi.

1 Beğeni

Merhaba Bahattin beydaha evvel çöken sistem windows tu ve 2021yılındaydı o zamandan beri birkaç linux dağıtımı denedim endless ve zorin os artık disk kapasitesini çok zorladıkları için değişmek istedim ve pardusun bu versiyonu uygun gördüm. ilk başta ben rufusta usb ye yazdırma işleminde iso modunda yazdırmışım daha sonra forumdan gelen bilgiyle tekrardan usb yi formatlayıp tekrardan rufusla yazdırma yaptım adım adım yazdırma işlemini başlat dedikten sonra iso formatı yada dd modunda yazdırmak şeklindeki uyarıda dd modunu seçerek durumu düzelttim ve kurulumu yaptım ancak şimdide realtek wifi bağlantı için wireless adaptörü gerekiyor linux için daha önce endless os ve zorin os ta otomatik olarak kurulumu yapıp bağlantıyı kurdurup kuruluma öyle devam ediyorlar fakat bu pardus 23.3 gnome amd 64 versiyonda kurulumu elle yapmam gerekiyorki elimde bunun için sürücü yok nereden nasıl elde ederim bilmiyorum linux işletim sistemlerinde oldukça acemiyim ve bilgi eksikliğim var eğer sizin elinizde pardus için kullanabileceğim ‘‘realtek-rtl8723bs-wireless-lan-80211n-sdio-network-adapter’’ dosyası gerekli kablosuz wifi bağlantı kurmak için gerekli dosya olabilir mi yada bu dosyayı indirip kurabileceğim bir adres varmıdır?

1 Beğeni

Merhaba, dark evobook N1400 cihazımdaki wifi sürücüsü realtek-rtl8723bs-wireless-lan-80211n-sdio-network-adapter-1905356.zip bu sürücünün pardus için yada linux için bir sürümü varmıdır zorinde otomatik tanıdı ama pardus otomatik tanımadı ve sürücü yüklemedi nasıl bulur ve yükleyebilirim?

1 Beğeni

Merhaba, elime ulaşan işlem yönerge bilgileri ışığında tüm adımlar sırasıyla uygulanarak rufus işlemleri yürütülerek oluşturulan ön yükleme usb diski ile Pardus 23.3 Gnome amd64 versiyon sorunsuz bir şekilde cihaza kuruldu ve çalışıyor verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

2 Beğeni

rufus için windows kurulu başka bir cihaz gerekiyor. usb kurulum dosyası hazırlamak için

1. USB silme işlemi

mke2fs -ccv /dev/sdx badblocks -w -s -o error.log /dev/sdx

1. USB’ye imaj yazma işlemi

dd if=/location/of/bootimage.img of=/dev/sdX

sdx yazan kısımdaki x sdb olabilir sdc olabilir
Boot image yazan kısmı pardus.iso farzedin

1 Beğeni

Merhaba selçuk bey ben rufusta sadece yazdırmada dd modunda değilde iso modunda yazdırdığım için kurulum yapamamıştım onu düzeltip pardus 23.3 gnome amd 64 versiyonu cihaza kurdum ancak kurulum sırasında kablosuz ağ bağlantısını sağlayan sürücü otomatik olarak algılanıp yüklenmedi şimdi bu sürücüyü bulup nasıl yükleceğim ile ilgili bir sonum var. Gerekli olan sürücü realtek-rtl8723bs-wireless-lan-80211n-sdio-network-adapter bu sürücünün pardus için yada linux için bir sürümü varmıdır? Eğer bilginiz varsa nasıl nereden bu dosyayı indirip nasıl yükleceğim hakkında bilgilendirebilirmisiniz?

2 Beğeni

Alptekin bey bu adres Debian ana deposudur, Mint dahil tüm debian tabanlı dağıtımların ham kaynağı bu linkler
https://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/firmware/bookworm/

hepsinin içinde firmware.zip adında bir dosya göreceksiniz

sizdeki wifi sürücü benzeri var deneyin isterseniz
firmware-realtek-rtl8723cs-bt_20181104-2_all.deb

Bu yöntem olmadıysa biraz uğraştırıcı ama daha kesin çözüm
sizdeki wifi üretim tarihi 2017 yılı ortaları görünüyor

https://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/images-including-firmware/archive/
Bu linkte Debian 9 Stretch versiyondan başlayarak
live+nonfree ve iso-hybrid yazan yerdeki live iso dosyalarından birini (örneğin amd64-xfce+nonfree.iso) usb’ye atın
canlı çalışırken synaptic arama satırına ‘rtl8723bs’ yazın ve yedeğini alıp Pardus üzerinde kurmayı deneyin.

Cihaz özelliklerinde 2GB DDR3 yazıyor.

bu ramin kaldırabileceği en iyi Dağıtım
*Sparky 7.6 MinimalGUI i686
veya
*6.7 32bit i686 non-pae LXQt

Ha Pardus Ha Sparky farketmiyor, dosyaların kaynağı https://www.debian.org/

Cihazınızda kullanabileceğiniz en hafif dağıtım
archive . org/details/Puppy_Linux_Upup_Bionic_Beaver
bionicpup32 19.03k3.18.138(non-pae)
BionicPup Live olarak çalışır ama dilerseniz tamamen kurma seçeneği mevcut

1 Beğeni

Merhaba selçuk bey, teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için şimdi deneyip ne olacağını görücem umarım başarılı olurum. Bu cihazı aldığımda üzerinde w10 18.3 x64 versiyon yüklüydü hiç bir sorun olmadan rahat rahat kullanabiliyordum hatta kablo web tv seyrediyordum.2021 yılında ani bir kararmayla sistem bozuldu. 3 ay sonra bir kurcalama yapasım geldi pin üst kısmında bir kablo kopmuştu bağladım denedim çalıştı ancak başlarda diski görmedi sonra görmeye başladı ve çeşitli işletim sistemleri yükledim bu güne kadar geldi. Ama ne zaman bir intel işlemcili cihaz alsam hep bir sorun oluyor sorunsuz hiç olmadı. Amdli cihazlarımda hiç böyle sorunlar yaşamadım tekrar teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için sonucu sizlerle paylaşıcam.

1 Beğeni

https://indir.pardus.org.tr/ISO/Pardus23backports/Pardus-23.3-GNOME-backports-amd64.iso
Pardusun yeni bilgisayarlar için güncel linux çekirdeği kullanan backports sürümü var. Usb’ye yazdırdıktan sonra pardus çalışan üzerinden deneyin. Wifi sürücü sorunu çok yaşanmıyor bu sürümde.

1 Beğeni

Merhaba Selçuk bey size sonuç konusunda sonuç olarak işlem başarılı şuanda kablosuz ağa bağlanmış internete ulaşmış bir durumda olduğumu bildirmekten mutluluk duyuyorum vermiş olduğunuz bilgiler için tekrar teşekkür ederim işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

1 Beğeni

Merhaba Aydın bey, teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için şuanda cihazımda wifi şuanda aktifleşti ve çalışıyor teşekkür ediyorum ilginize.