Pardus 23.4 ETAP Hakkında

Herkese selamlar dostlar. Okulumuzda kurulu olan Pardus tahtaların 23.3 sürümünde ve ETAP projesi kapsamında olduğunu gördüm. Lakin birkaç sorun var.

1. Tahtalarda Cinnamon masaüstü ortamı yüklü. Ancak çalışma hızı tatmin edici hızda değil. Yer yer kasmalar var.
  2. Görevli olan öğretmenler .exe uzantılı uzantılı dosyaları açmakta zorluk çekiyor. Her yayın ne yazık ki PARDUS için destek vermeyebiliyor.
  3. USB aygıt hatalarıyla karşılaşmaya başladık. Bu hatalar can sıkıcı.
    4.Ben, tahtanın daha hızlı çalışabilmesi adına XFCE kursam da bu masaüstü xorg ile devam ettiği için dokunmatik konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Uygun masaüstü konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor
    23.4 sürümünde dokunmatiğin çok stabil çalışmadığına dair duyumlar da aldım(Şu an 23.3)

Son olarak şunu sormak istiyorum:
Pardusun kendi sitesinden indirilen pardus 23.4 sürümünde dokunmatiği çalıştırabilir miyiz?
Teşekkürler

https://bulut.pardus.org.tr/s/MSSsLqRc2aY56om/download
buradaki 26.09.2025 tarihli isoyu indirip usb den canlı çalıştırıp deneyin en son sürüm bakanlığın önerdiği isodurBeş dakikada kuruluyor

1. Gnome sürümü gelir mi acaba dokumatiğe daha uygun gibi geldi

2.Kapat düğmesi panele eklenirse iyi olur. Etap 19 gibi

1. Masaüstü simgeleri simetrik hizalanmıyor.

bunu yazarak istediğin pardus etap 23.4 indirebilirsin bazen güncelleniyor meb.ai/cnl7zs/

ETAP 23-4 SON SÜRÜM MEB in istediği 02/10/2025

Bizde de şöyle bir sorun var;

Her öğretmen kendi EBA karekoduyla giriyor lakin oturumunu kapayıp diğer bir kullanıcı kendi oturumunu açtığında
Z kitaplar vb dokümanları yitip gidiyor.

Acaba bunun sebebi ne olablir?
Çözemedik maalesef.

Her kullanıcının hesabı ve ev dizini ayrıdır, bir öğretmen kendi ev dizinine bir şeyler eklediyse başka öğretmenin ev dizininde bu gözükmez.

İki ayrı kullanıcı şeklinde yani. İkisi farklı kullanıcılara giriş yapıyor. Sisteme yüklü dosyaları/uygulamaları ortak görebilirler ve kullanabilirler. Fakat ev dizinleri(resimler, belgeler, müzikler, indirilenler klasörleri vs.) ayrıdır.