Pardus 23.4 huawei matebook ses sorunu

selamunaleykum
öncelikle 23.4’u beğendiğimi belirtmek isterim. Yüklü gelen visualstudio, sqlite vb programlar ile gnome masaustu, ekran ayarları ve çözünürlüğü, mousepad hassasiyeti, wifi ve bluetooth bağdaştırıcıları vs hepsini beğendim.

Lakin 6 aydır beklediğim ve uğraştığım ses sorunum, bu yeni sürümdeki firmware ve tüm güncellemeleri yaptığım halde hala çözülmedi.

Huawei Matebook 14s veya 16s mi kullanıyorsunuz?

Bunun çözümü için şuradaki repoyu .zip dosyası olarak indirip açın, arından install.sh dosyasını uçbirimden bash install.sh ile çalıştırın.

Probleminiz çözülecektir. Bizzat denedim test ettim çalışıyor.

hocam bizde düzeltmedi huawai sound fix

bende de düzelmedi maalesef

Selamunaleykum arkadaşlar.
yaklaşık 6 aydır laptopumda debian tabanlı linuxlarda ses problemi yaşıyordum. cihazım huawei matebook 14. debian sistemi bu cihazdaki intel-alder lake- ses kartını okumuyordu. yaptığım araştırmalar ve denemeler neticesinde şu aşağıdaki dosya ile çözdüm. çözümü sizlerle paylaşmak istiyorum:
1- kendi ses kartımızla ilgili problemi ve eksik dosyaları anlamak için, konsol (terminalde) root kullanıcısı olarak girip
" dmesg | grep sof " yazıyoruz ve eksik dosyaları orda kırmızı renkte goruyoruz.

2- aşağıdaki linki zip halinde indirip açıyoruz ve dosyaya çıkart diyip içindeki dosyayı çıkartıyoruz.

3- bu çıkarttığımız dosya içinde bizim eksik olan dosyayı buluyoruz. isterseniz masaustune kopyalayın isterseniz bulunduğu yerde kalsın.

4- tespit ettiğimiz dosyayı kendi sistemimizdeki /lib/firmware/intel/sof-tplg kısmına kopyalıyoruz. ama elle kopyalama olmadığı için konsol-terminalden cp komutu ile kopyalayıp yapıştırmanız lazım.

5- kendi kopyalayacağınız dosyanın konumunu -dizinini öğrenmek için o konumda konsol açıp “pw” yazın.

6- tespit ettiğiniz dosya konumundan kendi firmware sof-tplg konumuna kopyalamak için terminalde:

cp “kendi kopyalanacak dosya konumu” (boşluk) /lib/firmware/intel/sof-tplg/

işlem kısaca bu şekilde.

tabi sonra ses geliyor ama kısık olabilir, cızırtılı olabilir. Onu manuel ayarlamak için de
alsamixer açın, orada F6 ile kendi ses kartınızı seçin ve headphone, speaker, doc gibi yerlerin sesini açın. ses yükselir inşallah. herkese teşekkürler. İnşallah size de faydalı olur…

2 Beğeni