Debian 13 zaten yayınlandı ve Pardus’un değişiklik günlüğüne Version Management - Pardus - TÜBİTAK](Version Management) göre Pardus 23.5 güncellemesi 2025’in ilk yarısında (H1 2025) gelmesi planlanmıştı.
6 Eylülde Debian 12.12 ve 13.1 yayınlanacak, o bekleniyor. Yüksek ihtimalle ay sonunda 23.5 yayınlanır. 25’de eğer çalışmalar başladıysa beta sürümüyle yine ay sonu gelebilir.
Sendeki bilginin nereden geldiğini bilmiyorum, ama kaynaklarına göre yakında 25 sürümünü almalıyız. Yani, 23.5 sürümünü atlayıp doğrudan 25 sürümüne geçersek, benim için de sorun yok Önemli olan güncel olmamız
Pardus projesinde çalışan ve daha ayrıntılı bir cevap verebilecek arkadaşlarımız var mı
Pardus 25 çalışmalarına başlandı. https://depo.pardus.org.tr/pardus/dists/
Ancak debian 13.0 sürümünde birçok hata var. Pardus 25 sürümü için debian 13.1 sürümünün yayımlanması beklenir diye düşünüyorum. Yani debian 13.1 sürümü üzerine inşa edilir düşüncesindeyim.
Bu arada pardus 23.5 sürümünün yayımlanması debian 12.12 sürümünün yayımlanmasına bağlı. Eğer debian 12.12 sürümü yayımlanırsa takvim gecikse de yayımlanacaktır.