Pardus 23 Alpha

Pardus 23’e alpha depolar yayınlandığında geçiş yaptım. Bugüne kadar sorunsuz kullanıyordum. Bugün pardus yazılım merkezi ve ondan indirmis olduğum uygulamalar silindi geri yükleyemiyorum. Synaptic paket yöneticisi üzerinden de geri yüklemeyi denedim paketin kullanılabilir sürümü yok hatası aldım. Ne yapmalıyım?

Teşekkür ederim.

1 Beğeni

Pardus 23 depoları ile ilgili bir teknik sorun var. https://tracker.pardus.org.tr/

2 Beğeni

Baslangıç onarıcı ile düzelteyim derken komple sistemi bozdum. Pardus 21.5 e döneyim dedim. Bu seferde grub yüklemiyir hata veriyor. Yardımcı olur musunuz?
Teşekkür ederim.

Muhammet bey Alfa yazılımların amacı zaten test edilmesidir. Bozulması çok muhtemel durum. Alfa yazılımları sanal makine gibi verinize zarar vermeyecek yapılarda test etmek daha makuldur.

Yeni bir iso yazdırıp yeniden kurulum yapabilirsiniz. Canlı bağlanarak sistemdeki verilerinizi harici diske yedeklemeniz de iyi olur.

1 Beğeni

Evet Sabri bey yaşadığım olayla alpha yazılımın ana bilgisayara kurulmaması gerektigini tecrübe ettim :slightly_smiling_face:. Usb belleğe Pardus 21.5 iso yazdırmıştım kurulumda grub önyükleyici ile ilgili sorun çıktı.

Sorunu BIOS ayarlarından fastbootu disable ederek çözdüm.

Teşekkür ederim.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.