Pardus 23 - Fallout Harika Çalışıyor :) (Lutris ile Epic Games)

Pardus 23.0 ile NVIDIA sürücüleri kurulu bir monster notebook’ta Fallout oyunları Lutris üzerinden başarıyla çalışıyor.

Bizzat Epic Games Launcher’in kendisi de çok iyi sorunsuz çalışıyor. İlk başta biraz kasıla kasıla yüklendi, herhalde arkaplanda kendini ayarladı, şuan kaymak gibi :slight_smile:

Test ettiğim oyun: Fallout Tactics: Brotherhood of Steel

Bu kadar güzel çalışacağını düşünmemiştim. Lutris gerçekten çok başarılı. Lutris - Pardus Uygulamaları

5 Beğeni

Fallout 3, New Vegas ve 4’ü test etme imkanım olmuştu Proton Experimental ile Steam üzerinden. Garip bir şekilde New Vegas’ta wasteland’ı dolaşırken çalan müzikler Linux’ta çalmıyordu, onun haricinde bir sorun yoktu. Eski bilgisayarımdaki RX550 + Windows 10 ile oyunun başlangıcından sonuna droplar yaşıyorken (orta ayarlarda FPS stabil 120’den sürekli 70- 80’lere inip çıkıyordu), Linux’ta rahat 120’ye sabitlenmişti. Tabii oyun ilerledikçe açılan yeni yerleşimlerde bu da çuvalladı.

Fakat Battlefield 1, 4 veya TF2 gibi diğer pek çok oyunda sorun yaşamıştım (özellikle BF4 ne Lutris ile ne de Steam ile açılabildi). Henüz stabil değil gibi.

Heroic Games Launcher diye bir yazılım var, lutris versiyonundan daha da iyi. .deb dosyası var github larında. O daha da iyi. Proton_GE kullanırsanız o daha da iyi. Bazı ses sorunlarını hallediyor. Steam lisans sorunlarından dolayı bazı şeyleri eklemiyor. Ama kişiler bunu yapabilir.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.