Pardus 23 Gayet Güzel

Ufak tefek kusurlarına rağmen Pardus23 gayet güzel olmuş. Core2Duo işlemci, 4GB RAM ve 128GB SSD ile laptapımda canavar gibi çalışıyor. XFCE daha hızlı ama GNOME43 nedeniyle Pardus GNOME 23 kullanıyorum.

Pardus’u ingilizce kurdum. Ayarlar’da Bölge&Dil bölümünde Türkçe /Türkiye yerel ayarlarını bulamadım. Onun dışında başka bir sorun yaşamadım.

Pardus23 çok hızlı kuruluyor. GNOME43 arayüzü gayet güzel. Yeni Pardus ikonları fena değil. Arkaplan resimleri idare eder. Performans iyi. Python, OpenCV, VSCode sorunsuz çalışıyor.

Nihayet herkese tavsiye edebileceğim bir hale geldi Pardus. Yapanlardan da vesile olanlardan da Allah razı olsun…

Hayırlı olsun… Herkese hayırlı işler…

Ne zaman başka distroları denesem birçok sorun çıkıyor fakat pardus mükemmel distrowatch da bir numara olmalı.

3 Beğeni

Gnome’de ayarlarıda bölge ve dil değişikliği konusunda biraz sıkıntı var. Birçok linux işletim sisteminde bu işlemi kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Dil değişikliğini kolay bir şekilde yapmak için mint linuxta olduğu gibi bir arayüz yapılmalı. Pardus dünyadaki linux dağıtımları içerisinde en sağlam ve kullanışlı dağıtım.

1 Beğeni

Hocam size aynen katılıyorum; Pardus 10 numara… Manjaro denedim… Ubuntu denedim… Mint denedim… En güzeli Pardus. Çok hızlı kuruluyor. Sorunsuz çalışıyor. Partdus23 ile beraber arayüz de güzelleşti… Daha kullanıcı dostu oldu. İnşallah tercih edilir ve gelişerek hayatına devam eder…

Yalnız bu Distrowatch işleri biraz reklam ve kampanyayla da ilgili hocam… Örneğin, 1 numaradaki MX Linux yunanlar tarafından geliştiriliyor, baya destekleniyor ve tercih ediliyor. Bizim Pardus’ta böyle bir durum yok… Yurdum insanı tercih etmiyor ki diğer ülkeler tercih etsin…

3 Beğeni

MX linux’un çok tercih edildiğini zannetmiyorum. O işin içinde bir iş var ama anlamış değilim. Bir dağıtım onca sene orada kalmamalıydı. Hele ki dağıtımı o kadar da mükemmel yapan pek birşey göremedim ben. Umalım da işin içinde rüşvet falan olmasın.

Pardusa gelince güle güle kullanın. Lakin herkes sizin kadar şanslı değil. Şu anda forum sorun yaşayanların açtığı başlıklarla doldu desem… Tamam biraz abartmış olurum ama benim beklediğimden daha fazla sorun başlığı var. Gelişmeleri takip ediyorum. Ne zaman ki sorunlar çözülür, o zaman ben de 21.5den geçiş yaparım.

Geliştirici ekibi tebrik ediyorum. Daha fazla çalışmalıyız…

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.