Pardus 23 için Yeni Güncellemeler Yayımlandı

Pardus 23 yüklü sisteminizi güncel tutmanız, yapılan değişiklikleri görmeniz için yeterlidir.
Güncellemeler, mevcut Pardus sisteminize bildirim olarak gelecektir. Pardus Güncelleyici uygulamasını kullanarak sisteminizi güncelleyebilirsiniz.

Güncelleme notlarına buradan erişebilirsiniz.

10 Beğeni

Öncelikle emeği geçenlerden Allah razı olsun. Fakat bir konu var ki beni baya rahatsız ediyor. Bir süredir giriş ekranında şifre kısmında tüm karakteri sildikten sonra “dıııtt” sesi geliyor. Kullanıcı deneyimi açısından beni acayip rahatsız ediyor bu konu.

Senaryo şu şekilde:

• Bilgisayarın başından kalkmadan evvel Windows + L tuşuna basarak kilitliyorum.
  • Tekrar döndüğümde ekran kararmış oluyor. Klavyeden rastgele bir tuşa basarak ekranın uyanmasını ve giriş ekranının açılmasını sağlıyorum.
  • Sırf bilgisayarı uyandırmak için bastığım tuş => şifre alanına karakter olarak girişi yapılıyor. (Halbuki ben bilgisayarı uyandırmak için rastgele bir tuşa basıyorum neden şifre alanına o karakter yazılıyor bu da ayrı bir kullanıcı deneyimi sorunu. Windows’ta ilk tuş uyandırır, ikinci tuş şifre alanına yazılır)
  • Şifre alanına girilen o karakteri silmek için “Back” tuşuna basıyorum. Çoğu zaman bir kaç defa basıyorum. “Dıtttt” diye ses çıkıyor. Bu sonradan gelen bir şey ve ciddi rahatsızlık veriyor.
  • Bilgisayarı kapatırken de aynısı oluyor. Kapat butonuna basınca da “Dıtttt” diye bas bas bağıran ses çıkıyor. Ofis ortamında bu sesler hiç hoş olmuyor.

Umarım kapatmanın bir yolu vardır.
Teşekkür ederim.

Windows L ile kilitleyince ilk tuş kilidi açıyor bende . Sonraki girişler şifre için ve diğer bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yaşamıyorum . Pardus 23.4 Gnome sürümü kullanıyorum Aslında bu konuyu yardım bölüme açsanız daha iyi olur .

Terminale şu komutu yazın hocam

echo "blacklist pcspkr" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/blacklist

Pardus Güncelleyicide Güncelleme Gözüküyor Fakat Güncelleme Yapmıyor.

Dosyaları indiriyor fakat sonunda hata veriyor

Bazı arşivler alınamıyor, apt-get update’i çalıştırmayı ya da --fix-missing seçeneğini ekleyerek düzeltmeyi deneyin.

terminale şunu yazıp deneyin bakalım
sudo apt update && sudo apt full-upgrade -y

Çalıştı Teşekkür Ederim Güncelledim

Uçbirimde aşağıdaki kodu çalıştırın.

sudo mousepad /etc/apt/sources.list

acılan text dosyasında http olan adresleri https yapıp kaydedin
ardından

sudo apt-get update

komutunu calıtırın duzeliyor