Pardus 23 Sürüm Takvimi Nasıl?

Öncelikle merhabalar.

Pardus 23 sürüm takvimi noktasında anlamadığım birkaç nokta var. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar beni aydınlatabilirse çok müteşekkir olurum. Öncelikle Pardus için yayımlanan nokta sürüm, Debian’ın hangi nokta sürümüne karşılık geliyor? Pardus 21’de iken bu çok basitti. Pardus 23 ile birlikte karmakarışık bir hal aldı. Şu an mevut Debian sürümü 12.5 şeklinde ve bu ayın sonunda 12.6 yayımlanacak. Pardus ise güncel olarak 23.1 sürümünde. Pardus 23.0, Debian’ın ilk nokta sürümü baz alınarak yayınladığını düşünsek bile arada bir sürü sürüm atlanmış olmuyor mu? Ya da benim kaçırdığım bir yer mi var? Bu durumu anlamamakla birlikte bunun Pardus için çok büyük bir eksi olduğu yorumunu da yapmak isterim. Bu kadar muallak iyi değil. En nihayetinde yuvarlanan bir dağıtım değil. Ubuntu gibi dağıtımlar nokta sürümlerini bırakın ana sürümleri bile tam verdikleri tarihte yayımlabiliyorlar. İlk baştaki karmaşıklığın sebeplerini ve bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

Pardus 23 Debian 12 sürümündeki buglar dolayısıyla beklemeyi tercih etti ve Debian 12.1 sürümün baz alarak Pardus 23 sürümünü çıkardı. Şu anda Pardus 23.1, Debian 12.5 sürümü ile çalışıyor. Ay sonunda gelecek olan Debian 12.6 ile Pardus 23.2 sürümüne yükselecek.
Debian buglar dolayısıyla fazladan güncellemeler alıyor. O yüzden Pardus ve Debian sürümleri arasında fark oluştu.

5 Beğeni

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. 23.1 sürümünün 12.5’e denk geldiğini bilmiyordum. Dediğiniz üzere Debian’daki bu fazla güncellemelerden kaynaklı Pardus ile olan güncelleme senkronu da ilk başta göze karmaşık geliyor. En günceli baz alındıktan sonra sürüm numaralandırılmasının nasıl olduğu önemsiz zaten. Cevabınız için tekrardan teşekkürler.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.