Pardus 23 Synaptic Paket Yöneticisi Harici Depo Adresi Sorunu

Bilgisayarlarımızda kurulu olan pardus işletim sisteminde, 23.01 yükseltmesini aldıktan sonra otomatik olarak synaptic paket yöneticisinden pardus depoları haricindeki depo adreslerinin silindiğini fark ettim. Daha önce de sistem güncellemelerinden sonra aynı sorunu yaşamıştım. Üç bilgisayarda denedim, üç’ünde de aynı sorunu gözlemledim. Daha önce test ettiğim debian 12 ve mint linux’un son sürümlerinde ms edge kendi sitesinden indirerek kurulum yaptığımda otomatik olarak depo adresini sisteme (paket yöneticisine) eklemişti. Maalesef aynı şekilde pardus’da kurulum yaptığımda depo adresini eklemiyor. Sadece yazılım merkezi üzerinden yükleme yapıldığında depo adresini paket yöneticisine ekliyor. Bu sorunun düzeltilmesi iyi olacaktır. Ayrıca pardus’un kullandığı synaptic paket yöneticisinin debian ve mint linuxta olduğu gibi daha yeni sürümlere yükseltilmesi gerekir.

Merhaba,

Pardus Güncelleyici uygulaması normal güncellemelerde(23.0 → 23.1 gibi) sources.list dosyalarına müdahale etmemektedir. 19 → 21 → 23 gibi büyük güncellemelerde sorunsuz bir güncelleme için sources.list.d içindeki kaynakları yorum satırı yapıp sources.list dosyanıza da resmi pardus depo adreslerini yazmaktadır.

İlgili harici uygulamaların hepsinin farklı sources.list.d ekleme kontrolleri mevcut. Örneğin sources.list.d/edge.list dosyası silindiye sonraki yüklemelerde bunu tekrar eklemiyor gibi. Buna benzer bir sorun yaşamış olabilirsiniz bu distro bağımsız bir olay. Yazılım Merkezindeki uygulamalar da ilgili uygulama sağlayıcıların sitesinden sağladıkları paketler alınarak ekleniyor.

synaptic paketi upstream sürümü 0.91.3 olup Pardus 23 depolarında da bu en son güncel sürüm olan 0.91.3 sürümü mevcuttur.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.