Bazen dosya sisteminden ve dosya türünden kaynaklanabiliyor.
Flash disk’e kopyalarken aslında Linux için Native (ana dili) olmayan bir başka dosya sistemine dosyaları yazıyorsunuz. Burada kopyalama sırasında bazen verimsizlikler olabiliyor. Benim de çok defa başıma gelmiştir. Flash diske yazdığım dosya veya Flash disk gittiği yerde bu bozuk veya disk bozuk hatası verebiliyor. O diski kendi bilgisayarıma taktığımda ise dosya görünüyor. Kesinlikle istenmeyen bir durum.
Fakat bunlar toplu olarak makineli tüfek atışı gibi hata bildirimiyle çözülebilecek bir durum değil.
Tahmin edersiniz ki hastanede bile gittiğinizde çocuk acile gidip dizlerim ağrıyor bana kalp ameliyatı yapın diyemezsiniz. Veya başım ağrıyor bana şu ilacı yazın diyemezsiniz. Bunları doğru ilerletirsek hataları veya sorunları çözebiliriz.
Neyse konuya fıkra ekleyeyim: Temel bir gün doktora gitmiş. Doktor bey demiş başıma dokunim başım ağri, belime dokinim belim ağri. Doktor demiş ki parmağın kırılmış.
Mesela HardInfo yazılımından başlayalım. Bu yazılım ne işe yarar. Tabii ki donanım bilgilerini göstermeye yarar. Bu yazılımda ulaşmak istediğiniz bilgi nedir? Bu bilgilere başka hangi yollarla veya komutlarla ulaşabiliriz.
İlla ki bu programla ulaşmamız gerekiyorsa program nereden veya hangi depodan kuruldu, kuruldu ise doğru kuruldu mu, doğru mimari üstüne mi kuruldu, hangi dosyalar kuruldu, hangi dosyalar veya bağımlılıklar eksik kuruldu. komut satırından başlatıldığında hangi hataları verdi.
Diğerleri için ayrı başlık açıp bu konuda bu uygulamayı düzeltmeye çalışalım. Diğer uygulamalar için önce forumda araştırma yapıp varsa sunulan önerileri uygulayın. Hiçbir yöntem işinize yaramazsa foruma yazabilirsiniz.
Bu arada forumda size cevap verenler de gönüllü insanlar. Kimse bu işten bir para almıyor. Kimsenin boynunun borcu değil. Muhtemelen siz de kimseye sorunlarınızı çözmek için maaş ödemiyorsunuz.
Neyse: Espriyle kapatayım: Linux kullanıcı dostudur, sadece kiminle dost olacağını konusunda biraz seçicidir.