Pardus 23 Thunar ibaresi ve Ekran Uyandırma Sorunu

Merhaba.

  • Pardus 23 güncellemesini yaptım. Dosya yöneticisi açtığımda pencere başlığında Klasör adı - Thunar yazıyor. Bu Thunar ibaresini nasıl kaldırırım?
  • Diğer konu önceki sürümde de yaşadığım bir sorun. Ekran uyuduktan sonra uyandırmak için fareye tıkladığımda veya klavyede bir tuşa bastığımda bu komutlar son açık kalan uygulamayı etkiliyor. Mesela LibreOffice Calc açıkken ekran uyuduysa klavyeden Space tuşu ile ekranı uyandırmak istediğimde hücredeki veri siliniyor. Normalde hangi tuşa basarsam basayım önce ekran uyanmalı. Bu durumu düzeltebileceğim bir ayar var mıdır?

Sol aşağıda İletişim – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM Pardus Destek Masası var, oraya ikinci sorununuzu yazınız. İkinciden bir yanıt alırsanız buraya da bilgilendirme yazarsanız memnun oluruz. Yani size ne söyledilerse onu buraya da yazın.

İlkini de sorabilirsiniz. Ama ikincisi sizin çalışma alanınız için çözülmesi gereken bir sorun.

Thunar programın adı. Yani o kısmı kolay değiştiremezsiniz. Hatta değiştirmenin yolu olduğunu da zannetmiyorum. Alternatif olmaz ama nautilus gibi farklı dosya yöneticilerini kurup deneyebilirsiniz.

İkinci konu bug gibi duruyor. Hata raporlanmalı.

1 Beğeni

Cevaplar için teşekkürler.
Pardus 21’de Thunar değil de Dosya Yöneticisi yazdığını hatırlıyorum. Onun için sormuştum.
Diğer sorunu da Pardus destek ekibine iletirim.

Thunar yerine Dosya Yöneticisi yazmak için poedit diye bir paketi kullanmaya ihtiyaç var diye düşünüyorum. Daha önce nautilus paketi için benzer bir çalışma paylaşılmıştı, siz ise nautilus yerine thunar yazın. Bakalım olacak mı? :

@Ismail-Emre-Arikan ULAKBİM’e sorunu ilettim, üzerinde çalışılıyor gözküyor. Thunar ifadesini PoEdit ile düzenledim ama değişen bir şey olmadı.

1 Beğeni

Çünkü o kısım kaynak kodunda çevrilebilir olarak işaretlenmemiş, sabit bir alan.

Tahminen şuradan geliyor: thunar/thunar-window.c · master · Xfce / thunar · GitLab