Pardus 23' ü Usbye kurma

Pardusu nası usb ye kurcam

İmaj olarak yüklemekten mi bahsediyorsunuz yoksa sistem olarak usb’ye kurup oradan kullanmaktan mı bahsediyorsunuz?

1 Beğeni

sistem olarak usbye kurma usbden boot edicem

1 Beğeni

İki tane USB belleğe ihtiyacınız var. Kurulum yapacağınız bellekte yeterli yer olması lazım. Bir belleğe normal kurulum imajını yazdırın. Her iki belleği de bilgisayarınıza takıp imajlı olandan başlatıyorsunuz. Daha sonra normal HDD/SSD’ye kurar gibi flaş belleği göstertip kuruyorsunuz (kurulum aşamalarında görünüyor). Ben daha önce bir dağıtımı (yanılmıyorsam debian) bu şekilde kurmuştum.

Lakin uyarıyorum! Gerek kurulum çok uzun sürüyor, gerekse kullanımda oldukça kasıyor bilginiz olsun. USB2.0’a göre söylüyorum, 3.0 ile hiç denemedim.

2 Beğeni

Yaptınızmı bilmiyorum biraz geç oldu ama anlatıyım. Bu çokca merak edilen konuların başında geliyor ama çoğu kişi bilmiyor. Her Linux dağıtımında olmasada, Debian kurulu sistemi harici disk üzerinden boot etmeye izin veriyor. Bunun için 2 adet usb bellek lazım, birisi canlı sistem için, diğeri içine kurmak için.
1- 2 usb’de bilgisayara takın.
2- Sistemi canlı olandan başlatın
3- Pardus kurucuyu açın
4-Disk seçim kısmına geldiğinizde boş olan usb’yi seçin ve yardımcı ile diskin tamamını kullan seçeneği ile kurulumu yapın.
5-Kurulum bitince bilgisayarı kapatın, canlı usb’yi çıkartın ve bilgisayarı kurulum yaptığınız usb’den başlatın. Bu kadar.
İyi günler dilerim

1 Beğeni

disk ekranında 2.usb belleğimi görmüyor
sistemi kuracağım usbye

Sistemi kuracağınız usb’yi ilk önce gparted ile ext4 formatında biçimlendirin.

1 Beğeni

Hocam konuyu yeni görüyorum. Öncelikle çözebildiniz mi?
Eğer çözemediyseniz: 2. Usb belleği görmemesi bios desteklemediğinden olabilir. Bios güncelleme ile çözebilirsiniz belki. (Bios güncelleme yapacaksanız çok dikkat etmelisiniz. Herhangi bir sorun yaşarsanız sorumluluk SİZE AİTTİR.) Bende de durum aynı tek usb algılıyor boot ayarlarında.

İyi forumlar.

1 Beğeni

ex4 formatında biçimlendirdim olmadı

Pardus Canlıdaki Grafik arayüzü ile kurulumda usb görmüyor
Kur (metin tabanli koyu tema) orda usb gözüküyor

peki canlı olmayan mbr kurulum nası yapcam adım adım anlatırmısınız

Adım adım anlatamam, çünkü aşamaları tam hatırlamıyorum.

Önce PC’nizi kurulumu yapacak USB ile başlatıyorsunuz. Ardından Kur ile devam ederek ileri ileri yaparak disklerin oluşturulacağı ekrana geldiğinizde kurulumun yapılacağı boş flaşı seçerek ext-4 olarak biçimlendirip kök dizin olarak da bu flaşı seçip onaylıyor ve devam ediyorsunuz.

tekrar bir baktım Grafik Arayüz ile kur metin tabanlı kurulumun aynısıymış fare çalışıyor sizin için o kurulum seçeneği iyi olur mbr olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum Pardus Calisan da disk uygulaması ile mbr yapıp ext4 biçimlendir sonra metin tabanlı kurulumu seç disk bölümleme aşamasına gelince yardımcı ile otomatik bölümle seçeneği var onu seç

@Oguzhan
Dikkat ettim de disklerin neden skazi olarak görünüyor? Skazi sistem mi kullanıyorsun?

sanal makine olduğu için öyle

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.