Pardus 23 USB den kurdum, ancak internet yok. Sadece wireless var onu kullanmak zorundayım ama ağ ve wifi çalışmıyor

Pardus 23 USB den kurdum, ancak internet yok. Sadece wireless var onu kullanmak zorundayım ama ağ ve wifi çalışmıyor

  1. Genelde bu durumda sistemi kurduktan sonra güncelleyince wifi sürücüleri de gelir. Kablolu bir internet takıp sisteminizi güncellerseniz çözülme ihtimali yüksek.
  2. lspci terminal komutu ile Wifi donanımızın modelini öğrenebiliriz, çıktısını buraya kopyalayabilirsiniz. Böylece ek bir sürücü kurulması gerekiyorsa yardımcı olalım.
  3. Backports reposundan güncel kerneli bir deneyin, çok yeni bilgisayarlarda bazı donanımlar tanınamıyor, daha ileri sürümdeki kernel bunu çözmeye yardımcı olabilir. Pardus 23.1 Backports Sürüm Notları – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM
1 Beğeni

Emin beyin söylediği gibi Pardus’taki Uçbirim uygulamasını açın.

lspci

Komutunu yazın ve enter tuşuna basın. Komut çıktınıza göre ağ ve internet donanımızı görebiliriz, ona göre hangi sürücüyü yüklemeniz gerektiğini tavsiye edebiliriz.

Ardından da telefonunuzun yeterli interneti varsa(genellikle fazla internet gerekmiyor) telefonunuzu usb ile bilgisayara bağlayın. Şarj et seçeneğinin yerine dosya paylaşımı açık seçeneğine dokunun. Ayarlar ->bağlantı ve paylaşım → usb ile internet paylaşımı seçeneğini seçin. İnternet paylaşımını açınca tavsiyelere devam edelim.

Anladım modem için kablo alıp bakacağım çok teşekkürler

1 Beğeni

Teşekkürler tekrar hala usb kablo bulamadım yarin internet bağlanacak ona Göre yazarım inşaallah

Telefonunuzu wifi’ye bağlayın. USB ile de bilgisayara bağlayın. Hotspot ayarlarından USB ile bağlan seçeneğini aktifleştirin. Kendi internetinizin açık olması gerekmiyor. USB ile bağlarken Wifi’yi de kullanabilirsiniz.

Evet oldu herkese çok teşekkürler ediyorum,
Bir tek Bluetooth sorunu var Bluez sorunu ama genel olarak hep böyle araştırdım bir şey bulamadım İsmail ve Emin bey tekrar çok teşekkürler

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.