Pardus 23 usb iso kurulumunda GNU Grub çıktı nasıl iptal ederim

Pardus 23 gnome indirdim usb belleğe rufus ile yazdım, biostan boot ayarladım açılışta Pardus kurulum seçenekleri yerine GNU Grub önyükleme geliyor. Pardusu nasıl kurarım, teşekkürler.

Gelen ekranın fotoğrafını paylaşabilir misiniz?

Bu blog USB kurulum medyası hazırlamak için yardımcı olabilir.

How can I add a new operating system boot entry to the GRUB2 menu? - Ask Ubuntu internet sayfasından öğrendiğim kadarıyla açılan grub uygulamasında

update-grub

yazıp enter tuşuna basın. Ardından da


grub-install /dev/sda

yazıp enter tuşuna basın. Yüklemede ilerleme olacak mı yazınız.

Merhabalar,

Hatayı çözmek için yeniden, kurulum belleği hazırlamanız gerekiyor. Öncelikle USB belleğinizi biçimlendirin daha sonra Rufus programını açın ve isoyu belleğe yazdırırken Disk Bölüm Sistemi kısmını GPT olarak seçiniz. Dosya Sistemini kısmını ise NTFS olarak seçip iso yazdırma işlemini başlatabilirsiniz. Kurulum belleğiniz hazırlandıktan sonra bilgisayarınıza Pardus kurma işlemine başlamadan önce Bios menüde Boot kısmında Secure Boot kısmını Disable olarak seçiniz. Daha sonra Pardus’u sorunsuzca bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Not: Eğer Disk Bölüm Sisteminde GPT görünmüyorsa Hedef Sistem kısmını UEFI olarak seçiniz.

Aynen dediğin şekilde oluşturdum yine pardus kurulum dil seçim ekranı yerine gnu grub komut satırı çıktı.

Daha önce bende aynı şekilde hata yaşamıştım bu ayarlar ile çözülmüştü. Anladığım kadarıyla bu hata kurulum belleği hazırlarken oluşuyor. İsterseniz yukarıda bahsettiğim ayarlar aynı şekilde kalsın sadece Dosya sistemini NTFS yerine FAT32 yaparak deneyebilirsiniz. Umarım yardımı dokunur.

Aynı şekilde hazırladığım usb den ubuntu sürümünü kurabildim ama ben pardusu kullanmayı tercih ederim. Önerilerinizi deneyerek tekrar kurmaya çalışacağım. Bu forum ve sizler iyi ki varsınız.

1 Beğeni


USB den önyükleme yaptığında ilk bu GNU grub komut sayfası çıkıyor. Usb i yavaş şekilde formatlayıp Pardusun anasayfasındaki Pardus 23 GNOME i indirip rufus ile yeniden oluşturduğum halde yine kurulumun başladığı Türkçe/İngilizce dil seçimi yaptığımız sayfa yerine bu grub komut satırı çıkıyor. Burdan da kurulabilir belki ama ben o komut bilgilerine sahip değilim. Bilgisayarımda win10 yüklü bir tane m2ssd, iki tane de 250gb lık boş ssd olmak üzere toplam üç hdd bulunuyor. Diğer ssdlerin okuma yazma hızları düşük olduğu için Pardusu win10 yanına M2ssd e kurmayı tercih ederim.

Sorunu çözebildiniz mi? Aynı şekilde hata alıyorum.

Usb diski buradaki belgelerde anlatılan şekilde oluşturun. Ben şahsen bu güne kadar böyle bir durumla karşılaşmadım. Diğer kurulum yöntemlerine pardus sürümler sayfasından bakabilirsiniz.

Selamün aleyküm,

Yukarıdaki çözüm önerilerini denedikten sonra sorununuz hâla çözülmedi ise;

1-) İndirdiğiniz İSO dosyası bozuk iniyor olabilir. İSO dosyasını sağlam bir şekilde indirebilmek için Motrix uygulamasını bilgisayarınıza kurup İSO dosyasını bu program üzerinden indirin.

Motrix Nasıl Kullanılır?
Motrix uygulamasını windows üzerinden kuracaksanız bilgisayarınıza göre 32 veya 64 bit portable sürümünü indirip açın. Daha sonra Pardus web sitesinden istediğiniz sürümün indirme linkini kopyalayıp motrix uygulamasının sol menüsünde bulunan “+” tuşuna basarak kopyaladığımız linki açılan sayfaya yapıştırıp onaylıyoruz. İşlem tamamdır. İndirme işleminin bitmesini bekleyiniz.

2-) USB belleğe İSO dosyanızı Ventoy yazılımı ile yazdırın.

Selametle,

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.