Pardus 23 XFCE’yi GNOME’a çevirecek bir yöntem var mı?
Daha önce Pardus 21 için bir terminal kodu verilmiş onu kullandım ama değişen bir şey olmadı.
Login ekranında Gnome seçecek yer görünmüyor mu
Merhabalar Öncelikle Terminali Açın ve sudo apt install gnome -y
Yazın Kurulumu Yapın Kurulum Tamamen Bittiğinde Bilgisayarı Yeniden Başlatın. Oturum Açma Penceresindeyken Kullanıcınızı Seçin ve Sağ Altta Bulunan Oturum Butonuna Tıklayın Varsayılan Olarak Xfce Seçili Olacaktır. Siz Bunu Gnome Olarak Değiştirin ve Parolanızı Girin ve Artık Gnome Masaüstü Ortamındasınız.
Saygılar.
Teşekkür ederim, oldu.
Aynısı xfce için nasıl yapılır?
Merhaba,
Xfce için sudo apt install pardus-xfce-desktop
GNOME için sudo apt install pardus-gnome-desktop
bu metapaketi kurmanız ilgili masaüstü ortamının gerekli pardus ve diğer paketlerini de kurduğu için daha verimli olacaktır.
İki masaüstü aynı anda kurulu olması hatalara neden olur mu?
Yaptım hocam şimdilik bir sorun görmedim fakat pardusu pek kullanmadım bundan dolayıdır.
Şahsen ben 4 yıl kadar xfce, gnome beraber kullandım herhangi bir teknik sorunla karşılaşmadım. Her iki masaüstü ortamı da gtk tabanlı olduğu için bir sorun oluşması beklenmemektedir. Tabi ki burda sizin nasıl bir kullanıcı deneyimi beklediğiniz ve neyi sorun olarak gördüğünüz önemli. Pardus 23 ile birlikte gnome yeterli olduğu ve xfce 4k ölçeklendirmesinden memnun olmadığım için şu an sadece gnome kullanıyorum.