Pardus 23 Yazılım Merkezi Uygulama Bulunamadı Sorunu

Pardus 23 yazılım merkezin uygulama arayüzünde bazı uygulamaların simgeleri gözükmesine rağmen üzerine tıkladığımız zaman uygulama bulunamadı uyarısı veriyor. Yazılım merkezinin güncellenmesi iyi olacaktır. Kolaylıklar…

Aydın, şu komutu uygulayıp tekrar deneyebilir misin;

sudo apt update

Merhaba,

Uygulamanın ana sayfası biraz portal gibi son gelişmeleri vs. haber veren bir yapıda olduğu için o kısımda öyle bir kontrol eklemedik. ( Sunucu ikonları tek bir paket olarak indiriliyor.) Sizin de söylediğiniz gibi uygulama yoksa bulunamadı şeklinde gösteriliyor ve alt kısımdaki bilgi kutusunda hangi depolarda mevcut olduğu söyleniyor. Kontrol eklememizin bir sebebi de bazen kullanıcıların paket yöneticisi geri kalmış olabiliyor ve buna bağlı olarak uygulama bulunamayabiliyor. Bu durumda da o kısımda “Paket Yöneticisini Güncelle” şeklinde buton çıkıyor ve bu sorunu düzeltmiş oluyor.

2 Beğeni

Yazılım merkezinin son eklenen uygulamalar kısmında Pardus 21 deposunda bulunan fakat Pardus 23 deposunda bulunmayan uygulamaların simgeleri de görünüyor. Yani sunucudan simgeleri çekiyor ancak uygulamalar depoda olmadığı için bulunamadı uyarısı veriyor. Normalde depoda bulunmayan uygulamaların simgelerini sunucudan çekmemesi gerekir. Anlatmak istediğim bu hata.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.