Gnome Karşılayıcı uygulamasının henüz geliştirmelerini tamamlayamadık, şuan için Alpha sürümünde boş bir paket olarak geliyor. Yeni Gnome Karşılayıcı uygulamamızı beta veya stabil sürümde deneyimleyebileceksiniz. Genel olarak kullanıcılarının sevdiğinin farkındayız, kaldırma gibi bir planımız yok.
Kısa zaman önce çalışmalara başladığımız yeni UI/UX takımımız ile arayüz kullanımı ve görsel alanda çalışmalara başladık bir çok değişikliği zamanla göreceksiniz. Umarım beklentilerinizi karşılar.
İnternet mecraalarında yapılan testler ise LXQt’nin hız ve hafiflik olarak XFCE’den farklı olmadığını gösteriyor.
LXDE ortamının geliştirilmesi durduruldu ve Lubuntu bu masaüstünü terketti. 2 yıllık deneyimime dayanarak söylemeliyim ki, önerdiğim bir masaüstü ortamı değil ve çok ilkel. Kullanıcıların büyük çoğunluğu bunu beğenmez. (Planlamadığınızın farkındayım).
Kusura bakmayın, el alışkanlığı; doğrusu apt install task-lxqt-desktop olacak. Yukarıdaki cevabı da düzenleyeyim.
Bunun şahsi fikrim olduğunu belirtmiştim hocam. Vaktim olsa; XFCE, LXQt hatta KDE’nin kullanıcıya sunduğu servisleri ve başlangıç uygulamalarını eşit sayıya getirdikten sonra, RAM kullanımı açısından aralarında çok fark olmadığını gösterecek bir yazıyı internet ortamına ben de hazırlayabilirim. Maalesef kullanıcılarımızın taleplerinin ortalamasına göre oluşturabildiğimiz ve desteklediğimiz en hafif masaüstü ortamı şu an için yalnızca XFCE. Teşekkürler.
XFCE’de bahsi geçen Masaüstü Ayarlar sorununun sadece NVIDIA olan cihazlarda oluştuğunu ve kaynağını tespit ettik. Beta sürümümüzde düzelmiş olur. Teşekkürler.
Sabah maili görür görmez Pardus 25 GNOME Alpha’yı indirdim. Doğrudan fiziksel cihaza kurdum. Kurulum sorunsuz ve 3-4 dakika sürdü. Pardus Hoşgeldin ekranı yok, BETA sürümle gelecekmiş. Dolayısıyla ekran düzenini çok kolay değiştiremiyorsunuz, biraz eklentilerle uğraşmanız lazım ama mevcut hali de hoşuma gitti.
Beni en çok şaşırtan GNOME 48 oldu :)) Daha eski bir sürüm bekliyordum… Pardus ekibi resmen coşmuş… Artık arayüz hem daha güzel hem da daha hızlı. Files daha güzel ve daha hızlı. Settings daha güzel ve daha hızlı… Pardus ekibini tebrik ederim.
Yazılım Merkezi her yazılımı desteklemiyor, tüm paketler hazır değil… Malum ALPHA sürümü. BETA ile beraber toparlanır.
Şimdilik güzel görünüyor. Yapanlardan ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Herkesin ellerine sağlık.
Komutla sonradan LXQT yüklendiğinde orijinal olarak sürdüğünüz xfce gibi çalışmıyor denedim daha önce.Aynı cihazda hem pardus XFCE hem de Lubuntu LXQT kurup denedim arada çok fark var sadece ram kullanımı olarak değil, işlemci kullanımı ve işlem hızı bakımından LXQT Lubuntu çok daha hızlı ve hafif. Daha ilginç birşeyi söyleyeyim aynı cihazda linux mint xfce,pardustan xfce’den daha hızlı çalışıyor. Keşke antix linux benzeri hafiflikte pardusun sürümü olsa elinde eski ve düşük özellikli pc bulunduran insanımız çöpe atmak veya yeni bilgisayar almak yerine kullanabilse. Windows12 16 gb ram aşağısını desteklemeyecek tüketime odaklı yazılım yerine tutumluluğa,veri güvenliğine ve hızlı işleme dayalı yazılımın geliştirilmesi gerekiyor.Araç çubuğu seçeneklerinin ikonların güncellenmeye ihtiyacı var.
Selamlar,
Sabah gördüm ve denemek için KVM ile kurdum. Chrome açılmıyor ama Chromium açılıyor. Benzer sorunu openSUSE’de KDE ortamında yaşamıştım ama onda güncellemeler geldiğinde sorun oluyordu. Brave gibi tarayıcıları açtı. Chrome’u neden açılmadığını anlamadım, crash oluyor gibi. Genel izlenimim iyi. Farklı bir bug bulursam bildireceğim. Emeği geçenlere teşekkürler.
Dell Latitude 5480 bilgisayarımda Linux mint Cinnamon haricinde aşağıdakileri denedim;
Pardus gnome alfa canlı cd açılışında ve kurulumunda sorun yaşamama rağmen açılışta ekran kendini yeniliyor gibi bir davranış sergileyip öylece kalıyor.
Pardus ile ilgili bir sorun mu diye CachyOS kde kurmak istedim ama onda bu sorun daha canlı cd açılışında yaşadım.
Sorun :
Belki Canlı Olarak çalıştırdığım için olabilir ! Bunu direk sisteme kuranlar denerse iyi olur .
Dosya Yöneticisi sudo nautilus ile açıldığında böyle açılıyor .