Pardus 25.0 Alpha Bildirimleri

Pardus 25.0 Alpha sürümü ile ilgili bildirimlerinizi bu konu altında paylaşabilirsiniz.

Tüm kullanıcılarımıza destekleri için teşekkür ederiz.

Yatakta uzanırken başlığı gördüm telefonda . kalktım Pc yi açtım güncelleme varmı baktım . Gördümki yok . Sonra Konuyu inceledim gördümki xface miş :slight_smile:

2 Beğeni

virtualbox a kurdum

dark tema seçildiğinde Pardus yazı ve logo nun görünmesi zorlaşıyor beyaz olması lazım

23.4 te kullandığımız uygulamaları kullanıp çalışıp çalışmadıklarını deneyebilsek olacak

3 Beğeni

Vaaay sürpriz oldu çok sevindim Allah kolaylık versin inşaallah çok iyi bir sürüm olur

3 Beğeni

Oturum Açmada XFCE Wayland Seçildiğinde Oturum Açılmıyor Bilginize

2 Beğeni

Bluetooth sorunsuz bağlandı

1 Beğeni

Bende aynı problemi yaşadım wishker menüde logoyu değiştirmek durumunda kaldım başkaca bir soruna rastlamadım.

3 Beğeni

Cosmic DE kullanan bir dağıtım çıkartmayı düşünüyor musunuz?

1 Beğeni

Gayet güzel ancak, panel ikonlarının değişmesi şart. Daha görünür hale getirilmesi ve renklendirilmesi gerekir. İşin özü biraz gençleri çekecek şekle büründürülmesi iyi olur. Çalışma konusunda şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım. Bu arada menü logosunu çok beğendim. Pardus çalışan üzerinden deniyorum kurulumda bu logo geliyor mu?

Koyu tema seçiminde panelde aşağıdaki sorun oluşuyor.

2 Beğeni

Geri bildiriminiz için teşekkürler. Xfce Greeter ve Tweaks uygulamalarından dark veya light tema seçildiğinde temaya göre otomatik ayarlanacak.

4 Beğeni

image

1 Beğeni

java 8 debian 13 te yok galiba 21 ve 25 var

java kurucu uygulamasının güncellenmesi gerekli

21 yüklü ama uygulama görmüyor

1 Beğeni

Masaüstü ayarları penceresi açılmıyor. Chrome açılmıyor.

1 Beğeni

chrome u kendi sitesinden .deb olarak indirip kurdum açılıyor

2 Beğeni

Pardus 25 Alpha sürümünü güncelleme yoluylamı yoksa İSO dosyasını indirerek mi kuracağız . Çünkü güncelleme gözükmüyor bende .

1 Beğeni

Gnome 25 i kurdum. daha hızlı ve stabil hissi vermekte… fakat 23 de yer alan farklı masaüstü seçenekleri bunda yok. Kesinlikle yazılımda çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum. (isteyen ubuntu isteyen kde vb. diğer seçeneği aktive edebilmeli)

Görsel olarak pencereler, yazı karakterleri vb. hususlar win11 gibi geliştirilmeli. Linux ü aşıp kendimizden yazılımı üst seviyeye çıkaran, özellikle ev kullanıcıları, ofis kullanıcıları için görsel efektler, daha iyi ve gelişmiş bir görünüme sahip bir pardus sunulmalı kullanıcılara,

Elinize emeğinize sağlık …

2 Beğeni

Kurulum ekranında linux mint ve diğer birçok sürümde olduğu gibi yanına kur seçeneğinin çıkması lazım.Grafik arayüzle ben kurabiliyorum fakat birçok kullanıcı bu şekilde kuramıyor.Ayrıca ses %100’ün üzerine gnome ve lxqt gibi masaüstü ortamlarında olduğu gibi ayar üzerinden çıkabilmesi gerekiyor.Oturum açıp ses %150’ye ayarlsanız bile kapatıp yeniden açınca ayarlar bölümünden açmadan %150 ye çıkmıyor ses açma kapama tuşlarından.Simge ikonları çok demode maalesef güncel ikon seçeneklerinin eklenmesi gerekiyor.Ülkemizde yeni bilgisayar almak maliyetli ve eski atıl bilgisayarları hayata döndürmek için Lubuntu gibi LXQT hafif ve hızlı masaüstü sürümünü de çıkarmanızı rica ediyorum.1-2 gb ram olanlar bile hızlı bir şekilde kullanabilirler.

2 Beğeni

NOT: Pardus 23 sürümünden Pardus 25 sürümüne güncelleme testleri henüz tamamlanmamıştır. Şu an için sürüm yükseltme önermiyoruz, sorumluluk size aittir.

2 Beğeni

Kurulum aracıyla ilgili güncelleme çalışmalarına başladık. Gelişmeler için Pardus 25 sonrasındaki ara sürümlerimizi takip edin. Sesin %150’ye kadar açılabilmesi konusunu XFCE için söylüyorsunuz sanırım, inceleyelim. Şahsen XFCE ile LXQt arasında büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Şu an için LXQt ile ilgili bir planımız olmadığını açıkça söyleyebilirim. XFCE kurduktan sonra apt install task-lxqt-desktop komutu ile kolayca kurup, giriş ekranında oturum seçeneklerinden seçip kendiniz kullanabilirsiniz. Teşekkürler.

4 Beğeni