Pardus 25.0 GNOME Alpha sürümünden aldığımız geri dönüşler ve planlamalarımız doğrultusunda kullanıcılarımız tarafından deneyimlenmesi ve test edilmesi için Pardus 25.0 GNOME Beta sürümü yayımlanmıştır.
Sağlayacağınız geri bildirimler, sorunları tanımlayıp düzeltmemize ve Pardus’u daha iyi hale getirmemizde bize yardımcı olacaktır.
NOT: Pardus 23 sürümünden Pardus 25 sürümüne güncelleme testleri henüz tamamlanmamıştır. Şu an için sürüm yükseltme önermiyoruz, sorumluluk size aittir.
Sürüm Notları
Genel
Grafiksel yükleyicide Pardus 25 görselleri revize edildi.
Sistemin ön tanımlı duvar kâğıtları güncellendi.
Sistemin genel logosu düzeltildi.
Sistem logosunun yazılı biçimi güncellendi.
Sistemin varsaylan profil resmi güncellendi.
Pardus Canlı Kurulum Aracı
fstab yazımı düzeltildi.
/boot symlink yolu düzeltildi.
btrfs ön tanımlı kullanımı düzeltildi.
btrfs otomatik kurulumda subvolume oluşturma ayarlandı.
Bu güne kadarki en iyi Gnome sürümü olmuş gerçekten. Masaüstü tarzlarına yenileri eklenmiş, oldukça şık ve kullanışlı olmuşlar. Özellikle XP modu çok hoşuma gitti. Gnome uygulama menüsüde şeffaf olmuş o da çok güzel. Küçük bir önerim var. Noktalardan oluşan Uygulamaları Göster butonu, tıpkı Pardus 19 sürümünde olduğu gibi Pardus logosu olsa hoş olur bence. Mümkünse son sürümde yapılabilir.
Böyle hata aldım . Pardus Gnome alpha 25 sürümünde böyle hata yoktu. Canlı modda sorunsuz denedim çok hoşumada gitti eksiği olmasına rağmen . Beta sürümünü indirdim resimdeki hata ile karşı karşıyayım . Düzelir mi bu sorun acaba .
Dİkatimi bişi çekti yapay zeka ile çözmeye çalışırken farkettim . Kernel sürümleri Alpha ve Beta sürümünde de aynı . Başka bir hata var yapay zeka bişiler sayıkladı ama sizler daha iyi bilirsiniz . Bu sorunu çözermisiniz . bunu kullanmak istiyorum .
Tasarımsal olarak genel manada hoş bir sürüm olmuş. Bu çizgiyle devam edilmesi yerinde olacaktır.
Geri bildirim mevzusuna gelelim. Henüz diske kurmadım ama canlı ortamda deneyimleyebildiğim kadarıyla bir sorunla karşılaştım. Biçemi “Mac Tarzı” yapınca pencereler nedense ekranı kaplamıyor. Normalde uygulamaların listelendiği menü barının gizlenmesi gerekirdi. Ekranı kapla butonu her ne kadar etkisiz kalsa da pencereyi manuel olarak ayarlayınca kaplanıyor bu arada. İlgili görselleri ekliyorum. Mevcut görsellerdeki durum, pencerenin ekranı kapla butonuna bastıktan sonra konumlanan şeklidir.
Gelelim gözüme çarpan bir diğer soruna. Biçemi değiştirmek istediğimizde örneğin Mac Tarzı, Ubuntu Tarzı vs. ana sayfadaki ikonların konumu otomatik olarak yeniden konumlanmıyor. Biçemler arasında değişim yaptıktan sonra yeniden konumlanmamış kısayolların bir ekran görüntüsünü de aşağıya ekliyorum. “Ev” kısayolu görüldüğü gibi konumlanmamış.
öncelikle merhaba Pardus 25 Gnome sürümü hakkında deneyimlerimi ve bir kaç eksiği söylemek istiyorum performans açısından hiçbir kayıp yaşamadan kullanabiliyorum sistemi o yandan hiçbir problemim yok onun dışında Gnome 48 kullanılması güncellik açısından daha iyi olmuş en azından yeni gelen kullanıcılar artık (49 varken neden hala 43 kullanılıyor) demeyeceklerdir bunların dışında tema ve ikon paketleride çok hoş görünüyor fakat dışarıdan farklı bir ikon paketi yüklendiğinde sistem ikonları 23 sürümündeki ikon şekline geri dönüyor örnek olması için görsel paylaşacağım bunun dışında bir sorunla karşılaşmadım iyi çalışmalar dilerim
Aslında bu tür ince ayarların varsayılan olarak ayarlı gelmesi daha kullanıcı dostu bir deneyim sağlardı. Ayrıca burada gizlenmenin yanı sıra ekranı kaplamama durumu daha büyük bir sorun. Menü barı sabitte kalsa pencere tam ekran olabilmeli. Yani sabitte olsa pencerenin üzerinde olmalı. Muhtemelen düzeltilecektir.
Merhabalar, HP i7 2.Nesil bir sistemde SSD üzerine kurulum yaptım.
Test amaçlı kullanıyorum. Kurulum Live olarak açtıktan sonra Automatic kurulum yaptım. Şifre:1 miş
Pardus 25 Gnome Beta sürümünde Usr / Share / icons dosyasını açtığımda resimler görüntülenemiyor . Böyle bir hata var . İcons lar üzerinden el ile değiştirme yapmak istesem bu mümkün değil gibi gözüküyor çünkü resimleri çift tıklayıp açtığımda da böyle hata veriyor .
Eğer intel dahili ekran kartınız varsa xserver-xorg-video-intel paketini kaldırıp tekrar dener misiniz? Birde wayland/x11 arası geçerek tekrar dener misiniz?
Yapay zekadan yardım alarak paketi kaldırdım fakat sorun aynı . Harici ekran kartı kullanıyorum Ati Radeon hd 5670 . Bu sorun pardus 23.4 de yoktu . Bu sorun sadece GNOME ortamında oluyor . Bu sorunu tarayıcının donanım hızlandırma ayarını kapattığımda sıkıntı gidiyor .
hangi sorduğum soruya cevap verdiğinizi karıştırdım
Bu sorun sadece GNOME ortamında oluşuyor . Bu sorunun çözümünü yapay zeka yardımıyla buldum . Tarayıcının donanım hızlandırma ayarını kapatınca düzeliyor . Tabi bunu yapmak için düzgün çalışan Xorg üzerinden Gnome ortamına geçmek gerekiyor .
Yukarda verdiğim cevabı düzenledim . Bu sorunu sadece GNOME ortamında yaşıyorum . Başka bir kullanıcınında benzer sorunu Chromium da yaşadığını okudum forum da .
Evet ekran kartım eski . Fakat bu sorun 23.4 sürümünde yok . Sorunsuz çalışıyordu .
Bu sürümü kullanıyorum bir kaç gündür test ediyorum gayet güzel kullanışlı. GNOME gayet iyi sorunsuz gözüküyor sadece mağazada diğer linuxlar da bulunan uygulama eksiklikleri var örneğin, İPTV eksiklikleri var. XFCE sürümünde bluetooth ile bağlanma sorunu var. Bluetooth eşleşiyor sonra atıyor. Bu sorun mesela GNOME de yok. PARDUS incelemiş olduğum bir çok linux u solda sıfır bırakır nitelikte olmuş. Eskiden yaşadığım bazı ufak tefek sorunlar giderilmiş. Ubuntu, Elementry falan filan yavan kalıyor. Bence Windows bile artık çok sorunlu çalışıyor. Emeği geçenlere teşekkürler.