Pardus 25 i WM ye kurdum. Orada ustteki sol köşeye basinca uygulamalar çıktı. Ama normal diske, bilgisayara kurulum yapinca tüm etkinlikleri gösteriyor. Yani düzeldi.
Pardus 25.0 GNOME Beta Onboard ekran klavyesi çalışmıyor
Nvidia sürücüsünü sorunsuz kurdum gibi görünüyordu. Her şey olması gerektiği gibiydi, ama yeniden başlattıktan sonra bir daha normal giriş yapamadım!
Ancak Nvidia sürücülerini yüklemeden önceki hâlini seçerek girebiliyordum!
2 yıldır Linux çekirdekli dağıtım (LMDE6 Faye ve onu yeni LMDE7 Gigi’ye yükselttim) kullanıyorum ve ondaki ekran sorunu yüzünden bu zamanın çoğunda Raspberry Pi 5 (8GB) ile Raspberry Pi OS kullandım. (İkisi de Pardus gibi “Debian” temelli!) Raspberry Pi OS’un da kendi mimarisinden kaynaklı özel sorunları vardı. Fakat benim Linux sorunlarını çözebilecek bilgim yok!
Bu yüzden Pardus 25 Gnome Betasını tamamen silip yeniden kurdum!
Bu arada Pardus 25’i bilgisayarımda girişten seçmeli olarak LMDE 7 Gigi ile ortak kullanıyorum. Ona ayrı olarak yeni bir 500GB SSD alıp içine kurdum! LMDE 7 250GB SSD’ye kurulu!
Windows’da programları ve Steam oyunlarını 1TB “D” diskine kurmaya alıştığım için “C” diskine 250GB yetiyordu, ama Linux her şeyi aynı diske kurma yanlısı çıktı!
Nvidia sürücü sorunu çıkmasaydı Steam’i Pardus’a alacaktım!
İki gündür Pardus ayarları ile oynuyorum ve şimdilik böyle bir hâle soktum.
Ayrıca Mastodon’da Pardus 25 Gnome Betası ile ilgili deneyimlerimi daha bir anlık paylaşıyorum. Devam eden akışta daha fazla video, fotoğraf ve detay bilgi bulunabilir. Hepsini buraya yazamayacağım.
Final sürümü ne zaman gelir acaba .
Nautilus da Backspace tuşu klasör geri dönme olayı bence çözülmeli bir script ile oluyordu sanırım.
Bana soruyorsanız hiç bir fikrim yok! Pardus’a daha iki gün önce geçtim ツ
Hâlâ ayarlarını kurcalayıp kendi keyfime göre düzenlemeye çalışıyorum.
Pardus Nvidia İnstaller’i mağazadan yükleyemedim. Manuel olarak nvidia driver kurdum. Şuan sıkıntı yok gibi. (1050 ti mobil)
Pardus stilini seçip biraz özelleştirdim.
Yeni pardus logosu (sanırım pençe izi) çok iyi.
Mağaza simgesini şimdilik değiştirdim çünkü siyah beyaz oranı ters, dark tema için dolgu beyaz olsa iyi olur aynı logo gibi.
Ayrıca (en azından dash to panel’deki) “dosya gezgini”, “mağaza” ve “ayarlar” simgeleri tek renk beyaz, yeni logoya uyumlu stilist görünümde olsa çok hoş olur. (yeni logoyu destekleyen bir şeyler lazım oraya, çok yalnız kalmış.)
Gnome 48 ile gelen yeni özellikleri yavaş yavaş keşfediyorum, baya kullanışlı bir hale bürünmüş.
Hata
.deb dosyasıyla orjinal minecraft kurmaya çalıştığımda bağımlılık hatası aldım.(.deb’den vazgeçip flatpak ile kurdum.)

Pardus gnome 23’de aynı minecraft.deb kurulumu sıkıntısız tamamlanıyor. (emin olmak için tekrar denedim)
Hamachi’yi deb ile kurdum, o sıkıntısız kuruldu.
Genel olarak, beta da olsa, 25’i bir kaç gündür aktif olarak kullanıyorum baya memnunum. (23’ü bugün sileceğim)
Başka hata ile karşılaşırsam paylaşırım.
Ellerinize sağlık.
Görünüm yazan yer var oradaki kutucukları tıklayıp deneyin
resimde paylastığım şekilde liste halinde olmuyor klasör boyutu küçülüyor o kadar
Pardus 25 çıkmış