ekranla ilgili ayar bir de burada var bir de ona bakın
Pardus 23 te bulunan bluetooth ses aygıtlarını tanımama sorunu Pardus 25 ile ortadan kalkmış. Ayrıca ağ üzerindeki yazıcıdan da rahatlıkla çıktı alınabiliyor. Daha önce birtakım sıkıntılar vardı.
Alfa sürümde olduğu için yansımamıştır büyük ihtimalle ama sistem ikonlarının tamamının tek elden ve bütünlükçü bir anlayış ile elden geçmesi lazım. 23’ün ikonları çok amatördü. 25’de böyle devam etmemeli.
Bana da kategoriler alanının ayırt ediciliği yetersiz geliyor. En azından o kısmın renk tonu biraz farklı olsa çok iyi olacak.
Gnome versiyonunu merakla bekliyorum.
İkonlar konusunda size katılıyorum.
Yeni sürümde Nvidia optimus özelliği ön tanımlı gelse çok güzel olur şuan mint kullanıyorum 3050Ti harici ekran kartımı çok uyumlu bir şekilde kullanabiliyorum.
Geçiş sağlanıp oturumun yeniden başlatılması ile 3 farklı senaryoda bilgisayarımı kullanabiliyorum. Pardus kendine özgü çok güzel uygulamalar geliştirmeye başladı umarım çift ekran kartı geçişleri ile ilgili çalışmaları vardır.
intel güç tasarruf kipi
Nvidia performans kipi
Nvidia hazırda bekle kipi
Sinan hocam,
Xubuntu deneyin ve mağazayı açın.
Rezalet nedir, görün.
Pardus’un yazılım merkezi inanın çok iyi. Hatta ubuntu’nunkinden bile.
Yaptığım testlerde Kubuntu’da KiCAD yoktu. Ben de resmi sayfasından deb indirip kurdum. Bir de Xubuntu test edeyim dedim. Ama bu defa vardı. Arkadaş var mı, yok mu? Bir karar verin. Hepsi aynı depodan gelmiyor mu bu yazılımların? İkisi de resmi ubuntu dağıtımı. Bazı yazılımlar Snapt ile kurulur, düzgün çalışmaz, bazıları hiç bulunmaz, Gdebi ile program kurmaya çalışırım hata vermeden çöker… Hayatımda bu kadar rezil bir dağıtımlar silsilesi görmedim.
Üstadım yazılım merkezi tabi ki güzel ama biraz görünüm olarak daha iyi hale getirilebilir. Son kullanıcı açısından önemli.
Yazılım merkezini beğeniyorum gayet güzel.
Akıllı tahta dev bir monitör. Bu ekrana uzaktan bakılması gerekirken aksine öğretmen tam yanında duruyor. Çok yakından çok büyük monitöre bakınca tasarım ayrıntıları bazı problemleri üretebilir ya da çözebilir.
Geçen öğretmen arkadaşlara Etap 23 tanıtımı yaparken biri uygulama mağazasını merak etti. Mağazayı açtım, gözüm kategori kısmını çok ayırt edemedi. Duraksama yaşadım bir süre. Tüm ekran aynı gibi geldi. Kategoriler kısmını ayrıştıran küçük bir farklılık daha olsa iyi olabilir.
Tabi çok ciddi problem değil, aciliyet arz etmiyor fakat küçük ya da büyük ne sıkıntı yaşamış istek geri dönüt vererek sistemin daha iyi olmasına katkı sunmaya çalışıyoruz.
Pardusun ihtiyacı olan şeyler:Görsellik(ikonlar vs.),Dual boot kurulumda yanına kur seçeneğinin gelmesi,araç çubuğunun tasarımı ve simgeler,Xfce sürümünde ayarlardan ses %150 yapıp bilgisayarı yeniden açınca klavye ses tuşuyla en fazla %100 açabilme sorunu.
Ayrıca windowsta olan smart tv’ye ekran yansıtma özelliğinin gelmesi,swap alanının ayrı olarak değil diğer linux sürümlerinde olduğu gibi kurulum yapılan diskin içinde olması çalışma hızına olumlu katkı sağlayacaktır.Yapılabilir mi bilmiyorum ama swap seçeneğini şuanda olduğu %60 yerine fiziksel ram bitmeye yakın devreye alsa ve ram ihtiyacı azaldığında disk swap kullanımını azaltsa daha hızlı çalışmayı sağlar.
İnceleneceğini düşündüğüm için yazıyorum 2 gündür okul bilgisayarında yazıcıya bağlanmaya çalışıyoruz. Sağolsun destek ekibi yardımcı oldu. Uzaktan bağlanıp durumu çözdüler ancak yazıcı konusunda ciddi sıkıntı oluyor özellikle okullarda buna gerçekten sağlam bir çözüm gelmesi lazım. Driver meb ağında yüklenemiyor. Ayrıca görselliği daha klas premium yapılabilir özellikle masaüstü kısmında ve dizinlerde… Yazdırma arayüzü Windowstaki sistem iletişim kutusu şeklinde tüm ayarlara erişebileceğimiz şekilde olması lazım. Yani beni çok fazla zorluyor poster şeklinde çıktı almak istiyorum poster ayarı yok. Ya da farklı şekilde ayar yapmak istiyorum yazıcıya yapamıyorum. Geliştirici ekibe sevgilerimi iletiyorum lütfen bu konularda gelişim kaydedelim beni kullanıcı olarak çok zorladı. (Bu arada Windowsa göre çok daha seri çalışıyor genel olarak o konuda sözüm yok emeklerinize sağlık)
merhaba fatih bey pardus kuracaktım bilgisayara bir türlü yapamadım. rica etsem yardımcı olabilirmisiniz.