Pardus 25.0 XFCE Alpha Sürümü Yayımlandı!

TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilmeye devam edilen Pardus işletim sisteminin kullanıcılarımızın tarafından yeni özellikleri test etmeleri ve denemeleri için Pardus 25.0 XFCE Alpha sürümü yayımlanmıştır.

Sağlayacağınız geri bildirimler, sorunları tanımlayıp düzeltmemize ve Pardus’u daha iyi hale getirmemizde bize yardımcı olacaktır.

Bildirimlerinizi,
Forumumuzdaki Pardus 25.0 Alpha bildirimleri konusundan bize iletebilirsiniz.

Tüm kullanıcılarımıza destekleri için teşekkür ederiz.

NOT: Pardus 23 sürümünden Pardus 25 sürümüne güncelleme testleri henüz tamamlanmamıştır. Şu an için sürüm yükseltme önermiyoruz, sorumluluk size aittir.

• GNOME Alpha sürümü hafta içi yayımlanacaktır.
  • Pardus Java Kurucu uygulamasındaki java sürümleri için hafta içi güncelleme yayımlanacaktır.

:dvd: Pardus 25.0 Alpha XFCE ISO Kurulum İmajı

:white_check_mark: Pardus 25.0 Alpha MD5SUMS

13 Beğeni

Hayırlı olsun, en kısa sürede sistemi güncelleyerek detaylı inceleyeceğim.

3 Beğeni

Ozaman güncelleme yapacakların Timeshift ile yedek alması iyi olur . Sıkıntılı bir durumda güncelleme öncesi aldığı yedeğe geri döner kullanır .

2 Beğeni

Hayırlı bereketli olsun inşaAllah :blush::+1:

2 Beğeni

Üstad şimdi gördüm hayırlı olsun. Bu aksam hemen deneyecem. :+1:

3 Beğeni

Bugün normal kurulum olarak kurdum. Bir kaç saatlik denemem de alfa sürümü değil de normal sürümmüş izlemimi verdi bende. Henüz hiç bir sıkıntı yok. 4k moninörde çalışıyor ve gerçekten sorunsuz. Android studio kurdum, derleme yaptı ve emulatorda gayet normal bir şekilde çalıştırdı. Icon temaları da çok beğendim. Benim henüz gördüğüm bir hata yok. Yolunuz açık olsun, pardus takımına selamlar.

2 Beğeni

Sabırsıkla bekliyorduk bu haberi …
İnşallah çok yakın bir zamanda 23.4 xfce sürümünden 25 e geçiş yapabiliriz…

1 Beğeni

Emeği geçenlerin ellerine sağlık genel olarak çok güzel. Ama panel ikonlarının daha açık olması daha kullanışlı olacaktır. Panel üzerinde yer alan takvimin boyutunu kullanıcılar beğenmiyor. Temada biraz oynanarak daha görünür hale getirilebilir.

4 Beğeni

Pardus 23 benim wifi tanımıyord, 25 beta denedim. Tanımış güzel oldu. Umarım kararlı sürüm yakında gelir ubuntu dan geçerim

1 Beğeni

Zahmet olmazsa ilk defa pardusa ilgi duyanlar için kurulum aşamalarınıda ne gibi farklılıklar var
İzah eder misiniz?
Veya blutut vs gibi bağlantı sorunları yaşanıyor mu?
Bunlardan bahseder misiniz?

1 Beğeni

Pardus yazılım merkezi çok yetersiz kalmış.Pardus yazılım merkezinde 8.3 sürümünde 6.0 sürümünde yer alan eba-wallpaper-23-0 pardus-pen pardus-parental-control pardus-boot-repair pardus-yuzyil pardus-nvidia-installer eba-pardus-edu-apps appimagelauncher ibreoffice-latest stacer zoom google-earth-pro-stable rustdesk balena-etcher scrcpy kullandığım programları yok.İkincisi xfce wayland desteğiniz kullanılamamaktadır.Genel olarak stabilite iyi.

1 Beğeni

yazılım merkezindeki bazı programları denedim sıkıntı yok şimdilik yazılım merkezine daha eklenmemiş programlar var bulunamadı uyarıları devam ediyor.

Benim ilk aşamada gördüğüm; Televizyona HDMI kablosu ile görüntü aktarma sırasında iletişim kutusunun otomatik açılmadığı oldu, önceki sürümde televizyona bağlandığım zaman iletişim kutusu otomatik olarak açılıyordu ve ekranlar arasında geçişi kolaylaştırıyordu.

2 Beğeni

Yazılım merkezinde kategoriler alanının sol tarafta dikey olarak sıralanması görsel olarak daha iyi olacaktır. Çözünürlüğü düşük ekranlarda görüntü bozuluyor.

3 Beğeni

image

en alttaki açılır pencere göster ayarı galiba dediğiniz

Yok… Bu pencerede “Ekran Bağlanıyor” başlığının altındaki “Yeni bir ekran bağlandığında:” bölümündeki “İletişim kutusunu göster” kısmı. Ama yeni bir ekran bağlandığında iletişim kutusu açılmıyor.
Başlıksız

image

herzaman kısmı kapalı geliyormuş 23 de

Sürüm 25 de kernel güncel olduğu için driver problemimiz kalmamış. Uyap da da sorun çıkacağını sanmıyorum. Ama arkadaşlar bilgisayarınıza direk kurmayın çünkü çok eksiği var. Onlarıda zamanla giderirler. Şimdilik 23.4 kullanmaya devam edelim.

5 Beğeni

Seçeneklerin hepsini denedim ama yine olmadı. İletişim kutusu açılmadı.