✨ Pardus 25.0 XFCE Beta Sürümü Yayında

notlar uygulaması ikon değişiminde siyaha dönüyor

görünüm ayarlarını kurcalayınca bildirim simgesi siyaha döndü sebebini anlayamadım

1 Beğeni

Koyu temalarında panel ikonlarında sorun oluşuyor. 23 sürümünde de benzer sorun vardı. Panel ikonlarının koyu temada beyaza dönüşmesi gerekli.

1 Beğeni

Arkadaşlar Pardus 25 ile gelen, Parsın bulutların üzerinde bir kayalığın zirvesinde olduğu arkaplan resmi var. Onu bana buradan ya da özelden atar mısınız lütfen. Ekran görüntüsü olarak değil de direkt olarak görüntünün kendisini atarsanız çok sevinirim.

1 Beğeni

Üstadım aşağıda ;

2 Beğeni

ben bu sürüme yükseltmek için ne yapmalıyım kodlama da biraz acemiyim de (:

1 Beğeni

Bu henüz beta sürümü, resmi stabil sürüm çıktıktan sonra 23’ten 25’e güncelleme seçeneği de gelecektir. Onu bekleyin, önden bunu kurmanıza gerek yok, zaten son hali değil, deneysel.

1 Beğeni

Ben depoyu güncelleyip çektim beta sürümü bilgisayara güncellemeleri falanda yaptım bundan sonra betada yayınlanan tüm güncellemeleri alırım (: Tek sıkıntı sürümü çekmek 1 saat sürdü beklerken sıkıldım bilgisayar başında (:

1 Beğeni

Pardusta en önemi sorunlardan bir tanesi de tek bir sistemde farklı farklı logo kullanılması. Biraz amatör algısı yaratıyor. Tüm sistem içinde tek tip logo kullanılması daha mantıklı. Pardus 25 ile gelen panelde kullanılan uygulama menüsü logosu sevildi. Biraz daha üzerinde çalışılarak tüm sitem içerisinde aynı logonun kullanılması harika olur. Mesela gnome içerisinde 3 farklı logo kullanılıyor. Bu şekilde olması sistemde logo kullanım bütünlüğünü bozuyor.

6 Beğeni

Kullanırken farkettiğim bir hata mevcut şuan arada oluyor dosyalara veya tarayıcıya girince sağ üstte otomatik tıklama yapıp dosya bölümüne menu açıp kapatıyor ve takılı kalıyor ben şimdilik çözümü ESC tuşu ile buldum ama bu hatanın giderilmesi gerekiyor

Pardus 25.0 XFCE Beta sürümünü yeni kurdum. kullanıyorum. Yazılım merkezinde bazı eksiklikler var. Aynı zamanda sistemde birkaç tane aksaklık oldu ama genel itibariyle güzel. En önemlisi Uyap ve e-imza çok güzel çalışıyor.

4 Beğeni

Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlere teşekkürler. Yeni aldığım wifi aracını 23 te tanıtamamıştım 25 direk tanıdı.Şimdilik her şey yolunda.

Stabil sürüm ne zaman gelecek?

Merhaba Pardus betada vmware altında ses sorun oluyor. yaptığım araştırma sonucunda
Making sure you're not a bot!.
linkinde verilen alsa.config.conf dosyası oluşturma çözümü iyi bir çözüm oldu.
yani
mkdir -p ~/.config/wireplumber/wireplumber.conf.d/
cd ~/.config/wireplumber/wireplumber.conf.d
nano ~/.config/wireplumber/wireplumber.conf.d/50-alsa-config.conf
sonra dosya içine
monitor.alsa.rules = [
{
matches = [
# This matches the value of the ‘node.name’ property of the node.
{
node.name = “~alsa_output.*”
}
]
actions = {
# Apply all the desired node specific settings here.
update-props = {
api.alsa.period-size = 1024
api.alsa.headroom = 8192
}
}
}
]
yazıyorsunuz. kaydedip çıkıyorsunuz. ctrl-x
sonra tekrar başlatın veeee. ses düzeliyor.