Pardus 25.0 XFCE Yükseltme Sonrası Açılmıyor - Kernel Panic Hatası

Bu ekranda kalıyor, başlangıçta Pardus gelişmiş moda girip eski linux çekirdeği ile başlattım açıldı. 25.0 ile gelen güncel linux çekirdeği ile açılmıyor

Bende bu kernel hatası kurulum sırasında oldu . Ventoy ile bot ettim İso yu düzelmişti .

Sorunu Yapay Zeka (ChatGPT&Gemini) yardımıyla çözebildim. Ekran görüntüsünü yükleyip analiz ettirdim. Yeni çekirdeğin (6.12.57+deb13-amd64) initramfs dosyasının yüklenmediğini, tekrar oluşturup sistemi yeniden başlatmamı söyledi. Eski çekirdekten sistemi açıp aşağıdaki kodlarla sorunumu çözdüm;

sudo update-initramfs -c -k 6.12.57+deb13-amd64
sudo update-grub

Sistemi yeniden başlattım sorun çözüldü.

NOT: Forumdaki bazı arkadaşlar Yapay Zeka çözüm önerilerini paylaşmayın sıkıntılı/riskli olabilir diye uyarmışlardı, doğrudur saygı duyuyorum. Yapay Zeka’nın önerdiği bazı komutlar sistem için risk oluşturabiliyormuş. Bunları kendim denediğim için paylaştım. Sorumluluk kabul etmiyorum.

Düzenleme/Ekleme:
Şurada da birebir aynı çözüm varmış

2 Beğeni

Bence Yapay zeka ile bir sorunu çözdüysen ve çözüm olduysa paylaşmanda fayda var . Bir başkasının sorusunu yapay zeka sorup cevabı atsa ona karşıyım . Çünkü ne sorun çıkaracağı belli değil , çözüm olmuşmu belli değil . fakat senin durum farklı . Çözüme ulaşmışsın bence paylaş . İnsanlara faydası olur . Çünkü bende karşılaştım fakat kurulum sırasında yaşadım .

1 Beğeni

Buna güvenerek paylaşım yaptım. Teşekkürler

1 Beğeni

YZ bir insan değil; fakat bir insanın saatler ya da günlerce sürecek bir araştırma sürecini 5dk civarında kısaltıyor. Ama tabii ki bunun riskleri var.

Kendiniz araştırarak denediğiniz zaman da riskler vardır; YZ’nin riski, “sorunun nedenini tam olarak anlamamış olabileceğinden” kaynaklanıyor. Sorun A iken B zanneder, sebebini farklı bir şeye bağlayabilir.

Babam geçen ay kalp ameliyatı oldu. Sorun şuydu: Doktor X, kendisine kalp damarında yüzde 80 kadar tıkanma var, acilen anjiyo olman gerekiyor demiş. Babam da başka bir doktora gelip durumu anlatıyor ve doktor acil anjiyo uyguladı. Sonuç: … bey kalbinizde hiçbir sorun bulamadım, damarlarınız tertemiz! Özetle sorun (sadece) YZ’de değil.

Yani yapay zeka tehlikeli, sisteminizi bozar, aman onun dediklerini yapmayın değil de, onunla iletişimi doğru kurup, yanılıyor olabileceği noktaları belirtip, kendisinden sorunu gerçekten anladığını ve verdiği çözüm önerilerinin risklerini önceden sorarsanız, başınız daha az ağrır.

Yani kısaca: Soruyu sor, yanıtı hemen uygula ==> YANLIŞ.

1 Beğeni