Pardus 25.1 Güncellemesi Sonrası Oluşan LibreOfis Sorunu

Pardus XFCE 25.1 güncellemesi sonrasında libre ofiste bazı bozulmalar oluştu. Bildiğimiz tüm çözüm yollarını denediğimiz halde bir bir çözüm bulamadık. Görsel aşağıda.

Pardus XFCE 25.1 kurulumunu yeniden yaptığımızda İSO üzerinde varsayılan olarak gelen libreofis 25.2 sürümü, ancak yazılım merkezinde bu sürüm mevcut değil. Düzeltilmesi gerekiyor. Güncellemeden sonra ofis belgelerinin bozulmasının sebebi muhtelemen bundan kaynaklanıyor.

4:25.2.3.2 sürümü ile 25.2.3.2 sürümü aynı sürüm. Sorun tam olarak anlaşılamadı.

Üstadım Pardus xfce 25.0’dan 25.1’e güncelleme ile yükseltme yaptıktan sora kullanmakta olduğumuz 3 adet xcfe yüklü bilgisayarlarda kuru libreofis sürümlerine ait belgeri açtığımızda üste yer alan menülerin düzeni aşağıdaki resimdeki şekilde bozuldu. Ofisleri kaldırıp yeniden kurmamıza rağmen sorun düzelmedi.
26fd3bea715fa0d0a229575a60050cd59591b851_2_690x388
İşletim sistemini yeniden kurmak zorunda kaldık. Yeniden kurulumda sorun yok. Yaptığımız tespit kesin tespit değil olasılık. Gnome için test yapamadım. Gnome bilgisayarımızda yazılım merkezinden olmayan komutla kurulum yaptığımız farklılı bir libreofis vardı.

Buradki Libre ofis sürümü 25.8 olarak görünüyor. Yeni kurduğumuz 25.1 üzerinde varsayılan olan 25.2 ofis sürümü 25.8 sürümüne yükseltmesi gerekmiyor mu? Yükseltme yapmıyor.

Birçok ayar değiştirmeme rağmen hatayı tekrarlayamadım.
Home klasöründe CTRL+h basıp gizli dosyaları görüntüleyin.
.config dizininde libreoffice klasörlerini yedekleyip, silin. LibreOfis çalıştırıp kontrol edin. Düzelme olursa yedeklediğiniz klasörü sıkıştırıp özel mesaj ile iletebilirsiniz. Kontrol sağlayalım.

Depodaki farklı sürümleri örnek komutlardaki gibi yükleyebilirsiniz;

sudo apt install libreoffice25.8*

sudo apt iinstall libreoffice26.2*

Eski sürüm sistemde kalacaktır, dosyanızı açarken sağ tık > Birlikte aç yaparak LibreOfis sürümü seçebilirsiniz.

2 Beğeni

Şu anda sorun yaşadığımız tüm bilgisayarlarımıza Pardus 25.1 sürümünü temiz kurulum yaptığımızdan hatayı tekrar kontrol edemiyoruz. Temiz kurulumda hali hazırda bir sorunumuz yok. Yükseltmeyi verdiğiniz komutlar ile deneyeceğim. İlginiz için teşekkür ediyorum. Aynı sorunla tekrar karşılaşırsak bildirmeye çalışırım.

Tahminimce format çekince temiz bir config dosyası oluştu . Belki bu yüzdendendir sorunun çözümü . Yöneticimiz de böyle bir öneri sunmuş . Yöneticimizin önerisi işe yarar diye tahmin ediyorum. Uygulamada hata olsa aynı sorun olurdu sanırım . Yöneticimiz verdiği cevap ve sizin cevabınızdan böyle bir tahminim var.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.