Merhabalar. Daha önce sizlerin tavsiyesi ve yardımı ile Pardus 23 kurmuştum. İşlerimi oradan sorunsuz bir şekilde yapmaya devam ediyorum. 23’ten 25’e güncelleme yapmadım. Çünkü eğer açılmaz ise, bütün yaptığım çalışmaların kaybolmasını istemiyorum. Kullandığım programlar, Blender ve Davinci. Pardus 25’i farklı bir sürücüye kurdum, ekran kartı sürüsünü yükledim. Davinci bir türlü çalışmadı. Farklı sürümlerini indirdim, 19-20 vs yine de çalışmadı. Pardus 23’te çalışan, burada çalışmıyor. Hiç yükleyemiyorum. Kurulum dosyası, run uzantılı. Onunla ilgilimi bilmiyorum. Hiç bir tepki yok.
sudo apt install libfuse2t64
Bu komut ile bir şeyler yükledi ve düzeldi. Sorun yok.
_Linux.run
dlopen(): error loading libfuse.so.2
AppImages require FUSE to run.
You might still be able to extract the contents of this AppImage
if you run it with the --appimage-extract option.
See FUSE · AppImage/AppImageKit Wiki · GitHub
for more informat
Böyle bir yazı geliyor. Herhalde bir şeyler yüklemem gerekiyor. Pardus 23 te direk çalışıyordu.
Üstteki bağlantıya göre aynı yöntemle mi kurulum yaptınız?
Eğer aynı ise farklı bir çözüm olarak Synaptic Paket Yöneticisi’nde paketi aratıp kurulum yapar mısınız? Sorunsuz ve eksiksiz kurulum garantili oluyor.
Bugün ben de iş yerimdeki, elektrik verilince otomatik video oynatan, Raspberry Pi 4 Model B model, küçük bilgisayarlara yeniden işletim sistemi kurma aracı olan Pardus Yazılım Merkezi’ndeki Raspi İmager paketini kurmaya çalışıyordum ama sizdeki hatanın aynısını aldım. Sanırım AppImage Başlatıcısı paketinde bir sorun var. Önce Pardus Yazılım Merkezi’nden kurup kaldırdım, ardından Synaptic Paket Yöneticisinden de deneyince aynı durumu gördüm. İş yerimde başka işletim sistemli bilgisayarda işimi gördüm. Ancak bugün akşam bu konuyla ben de bir daha uğraşacağım. Ben de denedim ama çalıştıramadım. Aynı hata libappimage hatası ve bu sefer de Github’dan derlemeyle kurmak istedim; ancak libappimage hatası sebebiyle başarısız oldum.
Daha önce oluşturduğum bir tane script vardı. Bende forumlarda bulmuştu. Onunla kurulum yaptım. Ama öncesinde,
sudo apt install libfuse2t64 komutu ile paketleri yükledi sonra kurulum başladı.