Pardus 25 Gnome Beta Tarayıcı Sorunları GNOME masaüstü Ortamında

Brave Tarayıcını kurdum ekran renklendi , ekranda kareleşmeler , Bilgisayarın sürekli kilitlenmesi sorunları ve Reklam filtresinin içeriği boş olma sorunları var . Bu sorunların hepsi GNOME masaüstü ortamı seçiliyken (sanırım Waylant kullanıyor) bu hataların yaşandığını gördüm .
Xorg Üzerinden GNOME ortamına geçince bütünn sorunlar düzeldi . yukarda tarayıcı ile saydığım bütün sorunlar düzeldi .

Aynı Şekilde Chromium tarayıcıda GNOME masaüstü ortamında hatalı çalışıyor . Bu uygulamada Xorg Üzerinden GNOME ortamına geçince düzeldi .

2 seçenek var ya tarayıcılar waylanta uyumlu değil . yada waylant sorun var .

Sorunun Düzelmiş hali . Braveyi tekrar indirim Ublock kuracaktım aklıma geldi bir öteki masaüstü ortamı kullanam düzeliverdi sorun .

Buna sebep olan durumu yapay zeka yardımı ile çözdüm . Chromium ve Brave de test ettim sonuç olumlu .

Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan Açık olduğunda Ekranda kareleşme , renklenme ve bilgisayar kilitlenmesine sebep oluyor .

Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan Kapalı hale getirdiğinde hiçbir sıkıntısı kalmıyor .

Not : Bu ayarı yapabiliyor olmak için Xorg üzerinden Gnome masaüstüne geçiş yapın . Sonra istediğiniz gibi kullanın .

2 Beğeni

Bende Chrome ve edgeyi kurdum her ikisinde kilitlenme oluyor farede hareket etmiyor.
Reset atıp sildim ikisinide … Firefox da hiç bir problem yok…

Xorg üzerinden Gnome ye geçip tarayıcıların donanım hızlandırmasını kapatırsın her iki masaüstü ortamındada kullanırsın .inşâallâh

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.