Pardus 25 Gnome de nautilus admin:/ komutu ile girip usr/share/icons içindeki resimleri görüntüleyemiyorum . Orada değişiklik yapmak için nautilus admin:/ bu komutla girmen gerek . Fakat Resimler görüntülenemiyor . Ben bu sorunu Beta aşamasındayken belirtmiştim . Halen aynı düzelmemiş .
Üstadım nautilus kendisi ile ilgili bir sorun gibi görünüyor. Resim görüntüleyici ile bağlantı kurulamıyor. Pardus çözemeyebilir. Çözecek olanlar uygulama yazılımcıları. Gnome 49 ile düzeltilmiş olabilir. Farklı bir resim görüntüleyici yükleyip tek tek görüntüleyebiliyorsun. Ben GNOME’un gözü uygulamasını denedim.
GNOME’un gözü uygulamasını yazılım merkezinden yüklüyorsun. Resmin üzerine sağ tıklayıp birlikte aç yapıyorsun. Oradan GNOME’un gözü uygulamasını seçiyorsun.
Yanlız resimi görüntülemek için şifre istiyor her görüntülemek istediğin resim için . 23.4 de herşey gözünün önündeydi . Eksikliği var bence daha bu sistemin .
Sorunu Yapay zeka yardımı ile %100 çözüme ulaştım .
Pardus Gnome 25 final sürümü çıktı . Fakat yine Pardus 25 betadaki gibi nautilus admin:/ ile kök dizini girdiğimde İcons dosyalarının içlerindeki resimler görüntülenemiyor . Nasıl düzelecek bu .
Bu bir hata değil – Nautilus + admin:// ile çalışırken oluşan beklenen bir davranış.
Nedenini ve kesin çözümü detaylı anlatayım:
SORUNUN SEBEBİ
Pardus GNOME 25’te (ve Debian tabanlı tüm GNOME dağıtımlarında) admin:// protokolü, Nautilus’un gerçek root izinleriyle değil, gvfs üzerinden sanal bir bağlantıyla çalışmasına sebep olur.
Bu modda:
GNOME’un Thumbnailer (küçük resim oluşturucu) servisi çalışmaz.
Sonuç: “Resim yüklenemedi / Bozuk veya desteklenmeyen öğeler içeriyor” hatası çıkar.
Halbuki dosyalar sağlamdır.
Bu, Pardus 25 final sürümünde de aynen devam ediyor çünkü GNOME’un kendi güvenlik politikasıdır.
GERÇEK ÇÖZÜM (TAVSİYE EDİLEN)
1) admin:// kullanma → yerine sudo nemo kullan
Nautilus root olarak açılmayı 3 yıldır desteklemiyor.
En sorunsuz yöntem:
Nemo ile root dosya yöneticisi:
sudo nemo
Bu yöneticilerde:
SVG/PNG önizlemeleri tamamen çalışır
Thumbnailer engellenmez
Hata almazsın
Yapay Zeka Cevabı dır yukardaki metin .
Alttaki de Yapay zekanın cevabını uyguladım ve sonuç %100 Çözüme kavuştu . İstifade edilmesi için Çözüm olarak işaretliyorum . Yardımcı olan herkese Teşekkürler .