Pardus 25 ile yaşadığım sorun

3d yazıcımın software programı flashprint v5 5.8.7 versiyonunu kullanıyorum
pardus 23 te hiçbir sorun yaşamadan kullanır iken pardus 25 güncelledikten sonra program tam açılmıyor. sorunun tam olarak neden kaynaklandığını nasıl tespit edebilirim ve bu sorunu nasıl çözebilirim lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

Ekran kartım

“graphics”: [
{
“device_id”: “8086:5917”,
“name”: “UHD Graphics 620”,
“vendor”: “Intel”,
“driver”: “i915”,
“available_drivers”: [
“i915”
],
“bus”: “pci”,
“bus_address”: “0000:00:02.0”
}

pardus 23 te proğram sorunsuz çalışıyordu

Bu raporun tüm metnini kod bloğu içerisinde paylaşmanız veya donanım raporunu Pardus Hakkında uygulamasından gönderip linkini paylaşmanız mümkün mü?

Ekran kartı sürücüsü problemi gibi duruyor. Wayland yerine Xorg deneyebilirsiniz bir.

Diğer seçenek ise eski paketi kaldırmak:

sudo apt remove xserver-xorg-video-intel

ardından yeniden başlatın.

1 Beğeni

alakanız için teşekkür ederim
donanım raporum

verdiğiniz kodu çalıştırdım ancak yine düzelmedi

teşekkür ederim xorg geçince sorunum düzeldi. :pray:t2: :pray:t2:

1 Beğeni

Wayland ile uyumlu olmadığı için çeşitli sorunlar yaşanan bazı uygulamalar XOrg’a geçmeden de, sadece komutun başına GDK_BACKEND=x11 ekleyerek Wayland’da düzgün çalışır hale gelebiliyor.
Örneğin, /usr/share/applications/FlashPrint.desktop dosyasında Exec=/usr/bin/flashprint yerine (komut böyleyse) Exec=GDK_BACKEND=x11 /usr/bin/flashprint (FlashPrint .desktop dosya adı ve komut farklı olabilir)

1 Beğeni

Hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz fikir ile ve chatgpt sayesin de yaptım wayland içerisinde çalıştırmayı başardım. çok teşekkür ederim.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.