Pardus 23’ten 25’e yükseltme yaptıktan sonra internetimi algılamamaya başladı. Yani kablosuz bağlantı kısmında internetim görünmüyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Üstadım imkanınız varsa temiz kurulum yapın.Yükseltmelerde eksik yükleme yapabiliyor. Yada eski paketleri kaldırırken yeni paketlerin bağımlılıklarını bozabiliyor. Muhtemelen benzer bir sorun yaşıyorsunuz.
Eksik paket olsa wifi tamamen çalışmaması gerekmiyor mu? Evdeki internet dışındaki etrafımdaki wifi ağları görebiliyorken nasıl oluyor da benim neti görmüyor? Ben bir daha temiz kurulum yapmak istemiyorum. Pardus 25 tam sürüm gelene kadar yükseltme yapmadım. Normal güncelleme programından yükseltme yaptım bir de.
Telefonun hotspot açınca wifi bunu görüyor mu . Görüyorsa wifi yayını yapan o cihazın menüsüne girip Kanal seçimini otomatik yapmayı dene .
modeminiz WPA3-Personal kullanıyorsa sistem onu görmüyor/gizliyor olabilir. Bende de bir ara olmuştu Mobil Hotspot kullanırken. 192.168.1.1’e girip Modem ayarlarından şifrelemeyi WPA2-Personal yapın. Sorununuz çözülebilir.
İnternet WPA3 değil, WPA2. Şu an biraz bekleyince bağlanıyor ama açılır açılmaz neti görmüyor bilgisayar.
Modemin ayarlarında zaten kanal otomatik ve evet mobil veriyi görüyor. Hatta çevredeki netleri de görüyor.
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.