Pardus 25 her ne kadar Beta sürümü dense de %90 Debian Kararlı sürümü olduğundan özellikle KDE Plasma masaüstü ortamını tercih edenler için kullanıma hazır görünüyor.
Yakında Debian’dan (6.4 atlanıp) önemli yenilikler içeren Plasma 6.5’in geleceği anlaşılıyor.
Üstadım debian KDE gerçekten iyi gidiyor. Aslında debian deposundan çekilerek Pardus 25 için de KDE yapılabilir.
Pardus 25.0 kurup üzerine KDE kurulabilir.
| KDE Full | kde-full | The standard/upstream release. Full release of workspace, applications and framework |
|---|---|---|
| KDE Standard | kde-standard | Debian’s selection of common KDE packages for a smaller, more flexible KDE environment compared to kde-full |
| KDE Plasma Desktop | kde-plasma-desktop | Minimal desktop. kde-full and kde-standard packages depend on this package. |
| KDE Plasma Task | task-kde-desktop | Debian’s selection of applications for a KDE desktop |
sudo apt install kde-standart veya kde-full
sudo apt install kde-plasma-desktop
komutları ile kurulmuş hali;
maşallah çok güzel…haydi hayırlısı…kullanırız inşallah!
Güzelim Pardus BugDE ile çöksün istemiyorum ama elinize sağlık.
denemenizi tavsiye etmiyorum, çok bozuk buldum. kdeyi silince gdm3 e geri atamamış oyüzden birazcık uğraşmak zorunda kaldım ve gnomeu geri düzeltmem biraz sürdü, ve benim tarayıcım beni bütün google hesaplarımdan atmış? bence denemeyin
KDE’yi sevmeyin, ona birşey demem. Ama yeni bir sisteme geçtiğinizde ya da sisteminizi sıfırladığınızda (DE değişikliği de bunu tetikleyebilir), tüm hesaplarınızdan otomatik olarak çıkmış sayılırsınız. Hepsine yeniden girmeniz gerekir. Bu hem doğal, hem de gerekli birşey. Senkronizasyon yapmanız birşey değiştirmez.