Pardus 25 kurulu bir laptopum var. Okulda kullandığım Kyocera Ecosys FS-6025 MFP fotokopi cihazının sürücüsünü kurmaya çalıştığımda python paketinin kurulu olmadığı hatasını veriyor.
Zip paketin içindeki tar.gz arşivini klasöre çıkarttım. İçinde bulunan Debian klasöründeki deb uzantılı dosyalar ile kurmaya çalıştığımda yukarıda görsellerde verdiğim hata geliyor. python komutu konsolda denediğimde hata veriyor. python3 komutu ise beklendiği gibi çalışıyor. Python uygulama merkezinde python paketi bulamadım. apt-get install ile python yüklemek istediğimde python3 paketine yönlendiriyor.
python, çok eski bir paket. Artık python3’e geçildi. Kurmaya çalıştığınız paketin “depends” kısmında “python3” yerine “python” yazdığı için paket kurucunuz onu kurmaya çalışıyor ama depoda artık olmadığı için kuramıyor.
Anladığım kadarıyla kurmaya çalıştığınız sürücü eski olabilir. Hem de çok eski.
“Phase 9.4” yazanı indirip kurmaya çalıştığınız halde kurulamıyorsa, sürücünün python3 diliyle yazılmış yeni sürümü gerekli olabilir. Şayet alttaki 5 sürümü deniyorsanız 9.4’ü deneyin.
Merhaba, ben sürücülerin doğrudan isimlerine bakmıştım. Alttakinde extenden future yazdığından daha yenisi odur diye düşünmüştüm. Pazartesi üstteki paketi bir deneyeyim.