Pardus 25ten Pardus 23’e dönebiliyor muyum? Sıfırlama vs yapmadan aynı sürüm yükseltir gibi sürüm düşürebiliyor muyum
Bu türde bir özellik bulunmuyor. Tekrar kurulum yapmalısınız.
25 sürümünde karşılaştığınız sorun nedir?
Pardus 25 (GNOME 48.7 (x11)) işletim sistemine geçtim. Web tarayıcıları (Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera) üzerinde metin girişlerinde büyük/küçük harf davranışında anormal bir durum var.
Söz konusu problemde, Caps Lock tuşu aktif (açık) konumdayken küçük harf, pasif (kapalı) konumdayken ise büyük harf yazıyor. Ancak aynı sistem üzerinde yer alan uygulamalar ve arama alanlarında (örneğin masaüstü arama kutusu) büyük/küçük harf işlevi normal şekilde çalışıyor.
Ayrıca her bilgisayarı açtığımda Authentication requried diye bir şifre ekranı çıkıyor. Oturum açmak için zaten şifre giriyorum. Oturum açıldıktan sonra buraya da şifre yazmam gerekiyor.
Ekrana gelen görüntüyü paylaşabilirmisiniz?
hatanın devamında birşeyler yazıyor mu?

Oturum açtıktan sonra gelen ve her açılışta şifreyi tekrar yazmamı gerektiren o pencere.
- Uygulamaları Açın → Aksesuarlar → Parola ve Şifreleme Anahtarları
- “Giriş” anahtarlığına sağ tıklayın.
- “Şifreyi değiştir” seçeneğini seçin.
- Eski şifrenizi girin ve yeni şifre alanını boş bırakın.
- Tamam’a basın, güvenlik uyarısını okuyun, üzerinde düşünün ve eğer hala bu iletişim kutusundan kurtulmak istiyorsanız, “güvenli olmayan depolama kullan” seçeneğini seçin.
yabancı forumdaki çözümü translate şeklinde tercüme etti çözüm olabilir
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.